CHP'li vekilden Başbakan'a soru önergesi

ZONGULDAK (İHA) - CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, üç bakanın cevap vermediği "TTK' ya işçi alınacak mı?" sorusunu bu defa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltti.

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınacağı konusunda başbakan dahil birçok yetkilinin söz vermesine rağmen işçi alımının gerçekleşmediğini öne sürerek, Başbakan Erdoğan'a, "TTK' ya işçi almayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız işçi alımı kesin bir tarihle ne zaman alınacak" diye sordu.

Reklam
Reklam

Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği dilekçe ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'nın 98., TBMM içtüzüğünün 96. maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soruları yönelttiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Zonguldak'ta şehit madenciler anıtı açılışında, kurumu ayakta tutabilmek için, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in bin işçi alınacağı sözünü verdiğini hatırlatan CHP Milletvekili Harun Akın, bunun üzerine TTK'ya ne zaman işçi alınacağını kesin öğrenmek için üç bakana soru önergesi vermelerine rağmen cevap verilmediğini öne sürdü.

TTK'nın öneminin unutulup kaderine terk edildiğini ileri süren Akın, "5804 Sayılı Teşvik Yasası kapsamına da alınmayan Zonguldak ekonomisi adeta can çekişmektedir. Enerji Bakanımız'ın acil bin işçi alınması gerekir denildiği yaklaşık 10 ay öncesinden bugüne kadar emekli olan işçi sayısı 700'e ulaşmıştır. Yani alınacak işçi mevcut açığı kapatmayacaktır" dedi.

Her üç bakanın bu konuda kendilerine TBMM içtüzüğü gereğince cevap vermeleri gerekirken önergelerinin cevapsız kalmasının, bu konuda bakanların yetkisiz oldukları izlenimini kendisinde oluşturduğunu ifade eden Milletvekili Akın, Başbakan Erdoğan'dan cevap beklediğini söyledi.

Reklam
Reklam