Chp'li Vekilden Cenaze Töreninde 6 Gencin Gözaltına Alınmasıyla İlgili Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şehit pilotların cenaze töreninde Türkiye Gençlik Birliği (TGB)...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şehit pilotların cenaze töreninde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 6 gencin gözaltına alınarak Başbakan Malatya’dan ayrıldıktan sonra serbest bırakıldıklarını belirtip, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

CHP’li Ağbaba, önergesinde, "Suriye tarafından düşürülen Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için Malatya’da düzenlenen cenaze töreni esnasında; Deniz Bilici, Ali Kara, Rıza Türkmen Dağ, Helin Özçelik, Hazal Ilgın Bahçeci ve Onur Ünsoy isimli 6 TGB üyesi, hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmış, TGB’li gençler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya’dan ayrıldıktan sonra gözaltında tutuldukları Sanayi Karakolu’ndan serbest bırakılmıştır" ifadelerini kaydetti.

Reklam
Reklam

6 gencin Başbakanlık koruma görevlilerinin talimatıyla gözaltına alındığını iddia eden Ağbaba, "Yasalara aykırı gözaltılar için talimat veren Başbakanlık korumaları ve talimatı uygulayan polisler hakkında bir işlem yapılması düşünülmekte midir?" sorusunu yöneltti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz