CHP'li vekilden hükümete Musul tepkisi

ORDU (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, Musul'da pusuya düşürülen 5 özel harekatçının şehit edilmesinde hükümetin sorumluluğu ve ihmali bulunduğunu ifade etti.

Kazım Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, bu olayın başsağlığı dileyerek geçiştirilmeyeceğini belirtti. CHP Milletvekili Türkmen, pusuya düşürülerek alçakça katledilen 5 özel timcinin neden karayolu ile gönderildiğini ve niçin zırhlı araç verilmediğini anlayamadıklarını kaydetti.

Türkmen, "Amerikan bölgesinden geçildiği halde neden eskort sağlanmadı? Bu ihmalin bedelini hayatlarının baharındaki 5 güvenlik görevlimiz canlarıyla ödemiştir. Irak'ın işgalinden bu yana 80 Türk şoförümüz bu ülkede acımasızca katledilmiştir. Biz bu işgale katılmadığımız, bu savaşa girmediğimiz halde en fazla kayıp veren 3. ülke konumunda olmamız düşündürücü ve vahim bir tablodur. 5 özel hareketçimizi gözyaşları içinde lanetler okuyarak toprağa vereceğiz, acımızı yüreğimize gömeceğiz ama ABD'nin kontrolü ve denetimi altındaki bu bölgede nasıl şehit edildiklerini unutmayacağız" dedi.

Reklam
Reklam