CHP'li vekilden hükümete tepki

ORDU (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kazım Türkmen, afet yardımında adaletsiz bir sistemin kurulduğunu ileri sürdü.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, yaptığı açıklamada, hükümetinin üreticilere ve tarım sektörüne bakışını değerlendirerek, çiftçiyi umursamadığını söyledi. Türkmen, "Başbakan Tayyip Erdoğan her konuşmasında çiftçilerin kredi borçlarını yeniden yapılandırarak onları rahatlattıklarını söylüyor. Ancak Sayın Başbakan bilmiyor yada bilmek istemiyor olsa gerek; tarımsal kredi borcunu yeniden yapılandıran çiftçilere, taksitlerini yatırmadıkları yada eksik yatırdıkları takdirde bugün uygulanan aylık gecikme faizi % 11.01. Yani yıllık % 132. Aynı hükümet banka hortumcularına ise % 0 faiz uyguluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Hükümetin don felaketinden zarar gören üreticilere afet desteği adı altında dağıttığı yardımların da amacına ulaşmadığını belirten Türkmen, "Bölgemizde yaşanan doğal afetle ilgili Ordulu fındık üreticilerine devede tırnak misali 24 trilyon lira civarında destek verildi. Öncelikle bu destek miktarı tüm üreticiler için derhal artırılmalıdır. Bu son derece yetersiz düzeyde olan afet desteğinin dağıtımında da son derece önemli sıkıntı ve adaletsizlik yaşandı. Çünkü öyle bir sistem kurulmuş ki, bu destekten az fındığı olan üretici yararlanamıyor, çok fındığı olanlar yararlanıyor. Örneğin 50 dönüm yeri olan para alıyor, 10-20 dönüm yeri olan üreticilerimizse yardım alamıyorlar. Bu adaletsizliğin de derhal giderilmesini bekliyor, takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.