Chp’li Vekilin İddiasına Göre Akp İl Kadın Kolları Başkanı Yörük, Edirneli Chp’lilere Terörist Dedi

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, AKP Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, AKP Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı Ankara’daki bir toplantıda Edirne’deki CHP’lilere ‘terörist’ yakıştırmasında bulunduğunu ileri sürdü. Bununla ilgili ellerinde video kaydı olduğunu da ifade eden Gürkan, “Bu ülkede kimlerin terör örgütü ile ortaklık yapıp aynı masaya oturduğunu herkes biliyor. Biz bu arkadaşın CHP’lilerden özür dileyip sözlerini geri çekmesini bekliyoruz” dedi.

Gürkan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin Edirne Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısına katıldı. Sedefçi’nin toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürkan, Edirne gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

GÜRKAN’DAN MİS MEYVE SABUNUNA AMBALAJ ÖNERİSİ

İlk olarak mis meyve sabununa getirilen kısıtlamadan bahseden Gürkan, “Edirne’de çok uzun yıllardır üretimi yapılan ve Edirne’nin simgelerinden bir olan mis meyve sabununun üretimi ve satışı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı kanın tasarısıyla kısıtlanıyor. Nedeni de, meyve şeklinde olması nedeniyle çocukları ve insanları yanıltması. Bu tasarı komisyonlardan henüz geçmedi. Biz de Edirne’deki üreticilerimizle görüşme yaptık. Hepsi konudan şikâyetçi. Bu şikâyetleri bakana ve komisyonlara aktaracağız. Edirne’de üretilen ve patenti Edirne’ye ait olan mis meyve sabunun ambalajlanması ile bu işin yasaklanmasını önlemeye çalışacağız” dedi.

Konuşmasında, Ankara’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir toplantıda, AKP Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük’ün sarf ettiği sözlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gürkan, şunları söyledi:

“AKP KADIN KOLLARI MELEK YÖRÜK EDİRNE’DEKİ CHP’LİLERE TERÖRİST DEDİ”

Reklam
Reklam

“20 gün süren Taksim Gezi Parkı’yla özdeşleşen bir direniş süreci yaşadık. Çok şeyler söylendi, yazıldı ve çizildi. Dün bana gelen bir videoda AKP Genel Merkezi’nde Başbakanın da katıldığı bir toplantıda çekilmiş. AKP Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük orada bir konuşma yapıyor ve konuşmasında “Edirne’de CHP terörü ile uğraşmak zorunda kalıyoruz” diye bir cümle sarf ediyor. Hanımefendi CHP’lileri terör örgütü üyesi mi görüyor? CHP’lileri terörist olarak mı görüyor. Bu ülkede kimlerin terör örgütü ile ortaklık yapıp aynı masaya oturduğunu herkes biliyor. Biz bu arkadaşın CHP’lerden özür dileyip sözlerini geri çekmesini bekliyoruz. Bizi terörle bağdaştırmasının bir gerekçesi varsa bunu ortaya çıkarsın. Yoksa kendisini iftiracı ilan edeceğiz.”

“KIZILAY’A ALINAN TUZUN DA YAĞIN DA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Son olarak Kızılay Edirne Şubesi’nin görevden alınmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Gürkan, “Kamuoyunda neden görevden alındıklarıyla ilgili bir açıklama yok. Metin Kıray ve yönetimi 25 yıldır doğru ve tarafsız bir şekilde çalıştı. Ben hiçbirinin bir şaibeye karıştığını ne duydum, ne gördüm ne de işittim. Burada benim kanaatim tamamen siyasal bir görev alma. Edirne Kızılay’a kayyum olarak iktidar partisini bir üyesi atanırsa ve yönetim iktidar partisi üyelerinden ağrılıklı olursa bilsinler ki Kızılay’a alınacak tuzun da yağın da birebir takipçisi olacağız. Bu yaklaşan seçim öncesi siyasi bir hamledir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: