CHP'li vekiller: Helikopterde arıza yoktu

HATAY (ANKA) - CHP milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, CHP helikopterinin pervanesinin kopması sırasında miting konuşmasını bitirmek üzere olduğunu kaydederken, helikopterde herhangi bir arıza olmadığını belirtti. Milletvekilleri, pilotun kalkış için pozisyon aldığı sırada kazanın meydana geldiğini ifade etti.

CHP helikopterinin pervanesinin kopması nedeniyle sıçrayan parçalar, 68 yaşındaki Mübeccel Günal'ın hayatını kaybetmesine, Erkan Yücel adlı vatandaşla pilot Cengiz Biçer'in yaralanmasına neden oldu.

Reklam
Reklam

KALKIŞ MANEVRASI SIRASINDA

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, ANKA'ya yaptığı açıklamada helikopterde herhangi bir arıza olmadığını, kazanın kalkış için manevra yapıldığı sırada meydana geldiğini söyledi.

Antakya Devlet Hastanesi'nde yaralı vatandaşın sağlık durumunu takip eden milletvekillerinden Durgun, olayı "Helikopter boşken havalanıyor tekrar yere inme esnasında pervaneden kopan parçalar caddenin karşısında otobüs beklemekte olan 68 yaşındaki Mübeccel Günal'ın başına ve aynı yerde Adana'dan arkadaşını ziyaret etmek içing gelen 20-25 yaşlarındaki Erkan Yücel'in ayağına isabet ediyor" diye anlattı. Yücel'in Adana'dan Hatay'a gelmekte olan ailesini hastanede beklediklerini ifade eden Durgun, pilot Cüneyt Biçer'in de ayağından hafif yaralandığını kaydetti.

Doktorlar ise Erkan Yücel'in kopan parçalar nedeniyle sol ayağından yaralandığı, atel takılmasının ardından taburcu edileceği belirtti. Ayakta tedavi edilen pilot Biçer'in ise ayağında morluk olduğu kaydedildi.

PERVANE 150 METRE ÖTEYE FIRLADI

Reklam
Reklam

CHP Hatay Millevekili Fuat Çay da pilotun uçuş hazırlığı yaptığı sırada pervanenin koptuğunu ve toprak futbol sahnasının bahçe duvarını aşarak yolun karşı tarafında fırladığını ifade etti. Bölgede bir dış duvar ve anayol olduğunu belirten Çay, fırlayan parçanın Günal ve Yücel'e çarptığı yerin helikopterden 150 metre uzaklıkta olduğunu söyledi.

BAYKAL'A "HELİKOPTERDE ARIZA VAR" DENİLDİ

Kazanın hemen ardından, miting alanından helikoptere doğru hareket etmeye hazırlanan Baykal'a "helikopterin arızalandığı" bilgisi verildiği öğrenildi. Bunun üzerine CHP lideri karayolu ile Adana'ya hareket etti. Kaza sonucu bir kişinin ölmesi ve iki kişinin yaralanması nedeniyle tekrar Baykal'a ulaşıldı ve bu kez olay ayrıntısıyla anlatıldı.

BAYKAL GÜNAL'IN AĞABEYİNİ ARADI

Kazada Mübeccel Günal adlı vatandaşın öldüğü bilgisini alan Baykal, Günal'ın ağabeyi Kemal Güngör'e telefonla ulaştı ve başsağlığı diledi. Güngör'ün Baykal'a "Bu bir kaderdir, kardeşimin kaderidir, kimsenin suçu yok" dediği ve ilgisinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi. Güngör'e olay nedeniyle duyduğu üzüntüyü anlatan Baykal, ne gerekirse yapılması konusunda talimat verdiğini de belirtti.

Reklam
Reklam