CHP'li vekiller: Türkiye'de birçok alanda ilerleme olmamış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, AB İlerleme Raporu'nun Türkiye'de bazı alanlarda ilerleme olmadığını gösterdiğini ileri...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, AB İlerleme Raporu'nun Türkiye'de bazı alanlarda ilerleme olmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen, TBMM'de ilerleme raporu ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, raporla Türkiye'de demokraside ciddi eksiklikler bulunduğunun tescil edildiğini ifade ederek, 10 yıllık iktidara rağmen gelinen noktanın daha önceki raporlara göre daha geri bir nokta olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu da 2006'dan bu yana yayımlanan raporların, Türkiye'nin özgürlük, insan hakları ve adalet alanlarında ilerleyemediğinin göstergesi olduğunu ileri sürdü. CHP İzmir Milletvekili Türmen ise raporda tutuklu milletvekilleriyle ilgili değerlendirmeyi sığ bulduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz