CHP’li Vekillerden Gezi Parkı Açıklaması

CHP’li Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu grup, Divan Otel önünde Gezi Parkı’yla...

CHP’li Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu grup, Divan Otel önünde Gezi Parkı’yla ilgili açıklama yaptı. CHP’li İlhan Cihaner, Taksim’in yayalaştırma adı altında insansızlaştırıldığını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Melda Okur’un da aralarında bulunduğu grup, Taksim Gezi Parkı’ndaki çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı. Gazetecilere konuşan CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Taksimdeki çalışmalar sebebiyle hükümete tepki gösterdi. Devletin vatandaşına tuzak kurduğunu iddia eden Cihaner, polisin müdahalesini eleştirdi. CHP Milletvekili İlhan Cihaner, sonuna kadar eylemcilerin yanında olacaklarını belirtti. Cihaner, Taksim’in yayalaştırılma adı altında insansızlaştırıldığını söyledi..

Reklam
Reklam

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen de gece ve sabaha karşı yapılan polis müdahalesi sebebiyle çok sayıda kişinin yaralandığını savundu. Demirdizen, 6 kişinin kafa travması teşhisiyle hastanede tedavi altına alındığını bir öğretmenin de bacağının kırıldığını ifade etti. Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi de aynı yerde açıklama yaparak Taksim’deki çalışmaların durdurulmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından CHP’li vekillerin de aralarında bulunduğu grup, Taksim Gezi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Grup, bariyerleri yıkınca polisin biber gazlı müdahalesi de geldi. Biber gazından CHP’li vekiller Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da etkilendi. Olaylarda bazı gazeteciler de yaralandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: