CHP’li vekillerden hükümete 'Suriye' suçlaması

CHP Hatay Milletvekilleri, Türkiye’nin açıktan Suriye muhalif güçlerine destek verdiğini iddia etti. CHP'li vekiller, iddialarına...

CHP Hatay Milletvekilleri, Türkiye’nin açıktan Suriye muhalif güçlerine destek verdiğini iddia etti. CHP'li vekiller, iddialarına Suriye silahlı kuvvetlerinden kaçarak Türkiye’deki çadır kente sığınan Albay Riyad El-Asaad’ın yerli ve yabancı medya kuruluşlarına verdiği demeçleri delil olarak gösterdi.
CHP Hatay Milletvekilleri M. Ali Edipoğlu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl il binasında düzenledikleri basın toplantısında “Türkiye’de PKK ne ise Suriye’deki muhalif güçler de odur" iddiasında bulundu. Türkiye’nin, Suriye ile ilgili politikasını 'yanlış' ve 'kabul edilemez' olarak nitelendiren Refik Eryılmaz, Albay Riyad El-Asaad’ın yerli ve yabancı kanallara yaptığı açıklamaların da Türkiye’de silah eğitimi aldığını söylediğini hatırlatarak, “Türkiye’de silah eğitimi alıyoruz. Türk silahlı güçleri tarafından korunuyoruz ve destekleniyoruz. Antakya’daki çadırlardan Suriye rejimine karşı silahlı mücadeleyi yönetiyorum. Türkiye’nin desteğinden memnunuz.” şeklinde cümleler kurduğunu hatırlattı.
Söz konusu albayın sadece Türkiye’deki basın kuruluşlarına değil, dünyadaki diğer basın kuruluşlarına da benzer beyanatlar verdiğini anlatan milletvekilleri, “AKP Hükümeti bir an önce çıkmalı ve konuya ilişkin bir açıklama yapmak zorundadır."
3 milletvekili adına açıklamayı yapan Refik Eryılmaz, adına özgür Suriye ordusu denen Albay Asaad'ın yönetimindeki muhaliflerin aslında bir cinayet şebekesi olduklarına dikkat çekerek, “Bunlar muhalif falan değil. Bunlar cinayet şebekesidir. Bunlar terör örgütüdür. Türkiye’de PKK ne ise bunlar da Suriye’de odur. Türkiye bir yandan terör örgütüne destek veren dış güçlere sitem ederken öte yandan kendisi bir başka terör örgütüne destek vermektedir. Bu çerçevede PKK’ya destek veren dış güçlerin bu girişimlerini de aslında meşrulaştırmaktadır.” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye ordusunun sivil halka yönelik katliam yaptığını sık dile getirdiğini hatırlatan Eryılmaz, “Suriye rejimi ve Suriye ordusu sivil halka yönelik herhangi bir katliam yapmamıştır, öyle bir girişimi de yoktur. Sayın Başbakanın elinde bu söylediklerine yönelik bir belge, bilgi varsa çıksın ve kamuoyu ile paylaşsın. Sayın Başbakan sadece ve sadece ABD tarafından kendisine verilen görevi yerine getirmektedir.” ifadesinde bulundu.
Adı geçen Albay’ın kimin adına ve ne için korunduğunu da soran Eryılmaz, “Bu albay kimin hesabına kullanılıyor?” sorusunda yöneltti.
CHP Milletvekili Hasan Akgöl de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimler öncesinde ABD ile bir anlaşmaya gittiğini iddia etti.
Başbakan’ın ABD’den siyasi destek karşılığında Suriye rejimini kendi eliyle ABD’ye teslim etme sözü verdiğini iddia eden Akgöl, “Suriye’de olup bitende budur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz