Chp`li Yüceer`den Bakan Avcı`ya Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy AKP İlçe...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy AKP İlçe Teşkilatı tarafından okullarda siyasi propaganda yapıldığını öne sürerek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı fırsat bilip Veliköy ve Kızılpınar’da bulunan 17 okul ve belli başlı öğrenci yurtlarında bulunan öğrencilere çeşitli kıyafetler hediye ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Gençlik Kollarına Belediye Başkanı Ali Ertem ile İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın da eşlik ettiğini kaydeden Yüceer, öğrencilere verilen kıyafetlerin, AKP’nin ambleminin bulunduğu bir poşet içinde diğer arkadaşlarının gözü önünde verildiğini, basının çağırılarak bu siyasi şovun fotoğraflandığını, gazetelerde boy boy fotoğrafları çıkan öğrencilerin rencide edildiğini kaydetti.

İktidarın, düşünmeyen, sorgulamayan kindar ve dindar bir nesil hayaliyle okulları siyasi karargah olarak kullandığını iddia eden Yüceer: “Okulları hiçbir siyasi parti veya grubun propaganda amaçlı kullanma hakkı yoktur. Ancak; 23 Nisan’da Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da okul ve veliler hatta öğretmenler Çerkezköy AKP İlçe Teşkilatı tarafından bu amaç doğrultusunda kullanılmıştır. Hediye poşetlerinde öğrencilere yönelik yazılan, bir mektup bulunmaktadır. Öğrencilerin ihtiyacı olduğunda araması için iletişim numaralarının da bulunduğu mektupta, ‘her şeyden önce tek bilmen gereken şey haddindir, haddini bildiğin sürece, sende ki efendilik seni en büyük adam yapacaktır’ ifadeleri bulunmaktadır. Öğrencilerin bir şeye ihtiyacı olduğunda iletişime geçeceği numara siyasi partiler midir?” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’li Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları da yöneltti. “AKP Gençlik Kolları bu organizasyonu gerçekleştirmek için hangi kurumdan izin almıştır? Devlet kurumu olan okullarda siyasi faaliyetlere göz yumulmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? İhtiyaç sahibi öğrenciler kimin isteği üzerine, kimler tarafından belirlenmiştir? Herhangi bir siyasi parti MEB’e bağlı okullarda program düzenleyip, siyasi propaganda yapabilir mi? Okullarda siyaset yapmak suç değil midir? Okullar siyasi bir karargah mıdır? Okullar, öğretmenler, öğrenci velileri, okul yöneticileri yerel siyasi aktörlerin propaganda aracı mıdır? Hediyelerin sunulduğu poşetlerde partinizin amblemi de bulunmaktadır. Gelişme çağında olan çocukların bilinçaltına partiniz mi empoze edilmeye çalışılmaktadır? AKP Gençlik kolları başka hangi illerde okullara yönelik bu tür bir çalışma gerçekleştirmiştir? Başka bir siyasi parti de bu tür bir organizasyon gerçekleştirmek istemesi durumunda Bakanlığınız tarafından izin verilecek midir? Zarfın içine de öğrencilerin ihtiyacı olduğunda araması için iletişim numaraları da bırakılmıştır. Öğrencilerin bir şeye ihtiyacı olduğunda iletişime geçeceği numara siyasi partiler midir? Konuyla ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamışsa neden açılmamıştır? Soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: