Chp'liler Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunup Basın Açıklaması Yaptı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 74. vefat yıl dönümü nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) Atatürk Anıtı'na çelenk...

Mustafa Kemal Atatürk'ün 74. vefat yıl dönümü nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, burada basın açıklaması yaptı.

İlk olarak konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Ülkemizin, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 74. yılında hüzünle anıyoruz. Onu, ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barış ve özgürlüğe verdiği önem nedeniyle bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda dünyaya örnek olacak başarıya imza atmıştır. Bir halkın özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna nasıl mücadele verildiğini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı ve özlemle anıyorum. 10 Kasımlar, bir anma ve matem günü olmaktan çok, Mustafa Kemal’in eserlerinin genç nesillere daha iyi öğretildiği günler olmalıdır. Onun ortaya koyduğu ve tüm dünyanın örnek aldığı devrimler, ülkemizin çağdaş adımlar atmasını sağlamıştır. Ulusal Kurutuluş Savaşı'nda gösterdiği askeri dehası, Cumhuriyet Dönemi'nde gösterdiği siyasi zekası ile Atatürk, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasını sağlamıştır. Ancak Atatürk’ün kişiliğine ve bıraktığı eserlerine yönelik son dönemlerde artarak devam eden saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Çeşitli dayatmalarla Atatürk'ü hafızalardan silmek isteyenler, yanıldıklarını elbette göreceklerdir. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Mustafa Kemal’in büyük önem verdiği devrimlerinin hem izinde olacağız, hem de savunucusu olacağız. Başta Cumhuriyet olmak üzere onun bizlere bıraktığı tüm değerleri yaşatmak ve bu değerleri yeni nesillere aktarabilmek en önemli görevimizdir. Aramızdan ayrılışının 74. yılında Büyük Önder Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: