CHP'nin 89. Kuruluş Yıl Dönümü-Malatya Milletvekili Ağbaba, Mesaj Yayımladı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ağbaba, mesajında, CHP'nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923'te "Halk Fırkası" adıyla kurulduğunu, 1924 yılında "Cumhuriyet Halk Fırkası", 1935 yılında ise "Cumhuriyet Halk Partisi" adını aldığını hatırlattı.

CHP'nin, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk'ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan parti olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"CHP, çağdaş Türkiye'nin fikir kaynağı, değişimin iteleyici gücüdür. CHP,Türkiye'de devrimlerin öncüsü ve uygulayıcısıdır. Bu devrimci felsefeden hareketle kurulduğu ilk günden itibaren Türkiye'yi özgürlüklerin ve demokrasinin egemen kılındığı, çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmayı hedeflemektedir. CHP, 89 yıldır olduğu gibi bundan sonra da dik duruşunu sürdürecek, ülkemizin çağdaş uygarlıklar seviyesinden geriye götürülmesine asla müsaade etmeyecektir. CHP'nin 89. kuruluş yıl dönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Türkiye'nin bugünlere gelişinde emekleri olan tüm Cumhuriyet Halk Partililere şükranlarımı sunuyorum."

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: