CHP’nin acınası hali

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya teşkilatı frenleri boşalmış kamyon gibi büyük bir hızla duvara doğru gidiyor.

Teorik olarak siyasetin toplumun sorunlarına ve problemlerine çözüm bulan kurum olduğundan bahsedilir hep. Ama Antalya’da yaşananları gördükçe insanın aklına acaba yerel olarak siyaset kurumu gereksiz mi düşüncesi geliyor. Bürokratlar bu işi yapabilirler mi?

***

Birkaç gün önce yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananlar bizleri hayretler içinde bıraktı.

2009 yılında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, halktan kendilerine hizmet etmek için yetki istedi ve bu yetkiyi 5 yıllığına aldı. Başkan CHP’den seçilirken büyükşehir belediye meclisinde de partisinin 15 üyesi bulunuyor. Hepside Antalya’lılara hizmet etmek için söz vermişlerdi. Bir sürü vaatleri vardı. Hatta kendilerinin boy boy resimlerinin olduğu kitapçıklar ve afişler hala elimizde duruyor.

Reklam
Reklam

Ancak bugünlerde Antalya’ya hizmet etmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı’na en büyük köstek, yanlış okumadınız köstek; CHP’li üyelerden geliyor.

***

Seçimlerin ardından için için başlayan diş bileme son aylarda iyice açığa çıktı hatta Başkan Akaydın partisinin yaptığı toplantılarda doğrudan kendi parti teşkilatlı mensuplarını suçladı.

Başkan Akaydın’dan gelen bu eleştiriler, CHP’yi adeta buza döndürürken, her kafadan ses çıkmaya başladı. Gerçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’a karşı alt kademe belediye başkanları ve CHP İl Başkanının bakışı biliniyordu ve hissediliyordu.

Akaydın yaptığı açıklamalar ve ardından yaşananlar artık tamamen gün yüzüne çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaşananlar Türk siyaset tarihine komedi ve ibret vesikası olarak geçebilir.

Encümenlere kanun gereği CHP’den seçilmesi gereken encümen üyeleri için parti aday göstermiyor, başkanın res’en aday gösterip seçilen CHP’nin mümtaz üyeleri ise o dakikada istifa ediyor. Aslında bunun tersi olsaydı anlaşılabilirdi ama yerelde iktidar partisinde bu tür davranışlar oluyorsa aslında arıza çok büyüktür.

Reklam
Reklam

***

Ardından dün CHP İl Başkanı’nın yaptığı açıklama ise evlere şenlik. Yaklaşık 2 ay önce meydana gelen bir açılışı ve o açılışta yaşanan nezaketsizliği gündeme taşıyarak, belediye meclisinde yaşananları unutturmaya çalışıyor. Halbuki Manavgat’ta yaşanan açılışta yaşanan -en hafif tabiriyle- nezaketsizlik o zaman ağır bir biçimde eleştirilmişti. Olayı tekrar gündeme getirmek ve Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı eleştirmek ‘cambaza bak’ siyasetinden başka bir şey değil.

Antalyalılar CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan ve CHP’li üyelerden hizmet beklerken, meydana gelen bu tür olaylar halkın tepkisini çekiyor. Şu anda Antalya çilehaneye dönüştü ve vatandaşlar sorunların çözülmesini bekliyor. Hatta Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bulunan AK Parti ve MHP’li üyeler Antalya için yapılacak her türlü yatırıma şartsız destek vereceklerini açıkladı. Ama bütün bunlara rağmen CHP’de geleceğe yönelik ses seda yok. Onlar 2 ay önce Manavgat’ta köprü açılışında kalmışlar.

Sahi, şimdi soruyorum; yarın Antalya’nın büyükşehir sınırları değiştiğinde belediye olarak nasıl hizmet etmeyi düşünüyor CHP’liler?

Reklam
Reklam

Vatandaşlardan hangi yüzle oy isteyecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya teşkilatı frenleri boşalmış kamyon gibi büyük bir hızla duvara doğru gidiyor.

Sanırım bu gidişle, CHP, Antalya’da 3’ncü parti olacak.

mithatabakan@ymail.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz