CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne HSYK Başvurusu

KOCAELİ  (AA) - Kocaeli'de İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyesi bir grup, CHP'nin HSYK düzenlemesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına tepki gösterdi.

Kocaeli'de İnsan Hakları Savunucuları Derneği üyesi bir grup, CHP'nin HSYK düzenlemesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına tepki gösterdi. Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup üyeleri, "HSYK'nın kontrolü halkın meclisinde olsun" ve "Azınlığın güdümünde HSYK istemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin, CHP'nin halkın desteğiyle mecliste görüşlerini hakim kılamayınca Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyonuna destek verenlerle işbirliği yaptığını iddia etti. HSYK düzenlemesine destek verdiklerini ifade eden Ergin, yargının 90 yıldan beri halkın aleyhine çalıştığını savundu. Ergin, yargının "halkın yargısı" olması gerektiğini belirterek, "Bu da ancak halkın seçtiği vekillerin kontrolüyle olabilir. Bu yüzden yeni çıkartılacak HSYK düzenlemesine, dernek olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Hiçbir mihrakın ele geçirdiği yargı silahını kullanarak halkın egemenliğine, iradesine engel olmaya hakkı yoktur" ifadesini kullandı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: