CHP'nin Başkan Eryılmaz'a suç duyurusnda bulunması

ANKARA (İHA) - CHP, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile yollarını ayırdı. Rüşvet kaseti ile gündeme gelen ve rüşvet almakla suçladığı CHP'li Belediye Meclis üyelerini "yamyam" olarak nitelendiren Eryılmaz ile ilgili soruşturma komisyonu kuran CHP, iddiaları ciddi bulunca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, iddiaları araştırmakla görevli komisyonun raporunu tamamladığını belirterek, "Bu raporda aydınlatılması gereken önemli iddialar ve usulsüzlükler olduğu saptandığından Merkez Yönetim Kurulumuzca Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına ve ayrıca ilgililer hakkında disiplin işlemlerinin başlatılmasına karar verilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

İlk defa Kanal 7 televizyonu tarafından 25 Eylül 2008 tarihinde ana haber bülteninde yayınlanan gizli telefon kayıtlarında, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, belediyedeki rüşvet çarkını örnekleriyle açıklamış ve CHP'li belediye meclis üyelerinin rüşvet baskını altında olduğunu söylemişti. Kanal 7 televizyonunda yayınlandıktan sonra kamu tarafından dikkatle izlenen ve birçok basın yayın organı tarafından da işlenen konu bir süre sonra CHP Genel Merkezi tarafından da soruşturma konusu olmuştu.