'CHP'nin Genel Kurul'u terk edişi, hazımsızlıktır'

Ankara AA- AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, CHP'nin, dün, görüşmeler sırasında TBMM Genel Kurulu'nu terk etmesini eleştirerek, "Bu terk ediş, yasalara ve içtüzüğe aykırı bu çalışma yapıldığı için değildir; tek kelimeyle hazımsızlıktır" dedi.

Parlamento'da basın toplantısı düzenleyen Çelik, CHP'nin, aralarında sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerin de olduğu 5 yasa tasarısının "temel yasa" olarak düzenlemesini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nu terk etmesini eleştirdi. Çelik, "Gönül isterdi kikomisyonda bu düzenlemelere katkı veren CHP, Genel Kurul'da da katkı verseydi" dedi.

Reklam
Reklam

Çelik, çalışmalarına devam edeceklerini, temel yasa kapsamında görüşmeleri bitireceklerini bildirerek, "Arzu ederiz ki CHP gelsin ve katkı sağlasın" dedi.
AK Parti olarak, genel sağlık sigortası ile ilgili düzenlemeyi biraz öteleyerek, CHP'nin taleplerini ve tekliflerini beklediklerini ancak gelmediğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti: "CHP'nin terk edişi, yasalara ve İçtüzüğe aykırı bir çalışma olduğu için değildir; tek kelimeyle hazımsızlıktır. AK Parti'nin bu reformları başarması; onların beklemediği sosyal olaylara karşı duyarlılığının ne derece yüksek olduğunu ortaya koyması ve kendi alanlarını kaybediyor olması, onları endişeli noktaya taşımıştır. Ama biz, 70 milyona hizmet için yola çıktık. Sosyal demokrasiye gönül verenler de bizim vatandaşımız ve onların da oylarına talibiz" diye konuştu.