CHP’nin göçmen kaçakçılığı komisyon önerisi kabul edilmemiş

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, mülteci teknesinin batması sonucu 24 kişinin ölmesinde iktidar partisinin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, mülteci teknesinin batması sonucu 24 kişinin ölmesinde iktidar partisinin de sorumluluğu olduğunu, Göçmen Kaçakçılığı Komisyon önerisinin AK Parti'nin oylarıyla reddedildiğini söyledi.

Susam yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda Meclis'e "göçmen kaçakçılığı" sorununu incelemek, bu alanda dünyada alınan tedbirleri takip edip yeni tedbirler geliştirmek için bir komisyon kurulması talebiyle başvurduğunu belirterek şöyle dedi:

"Ortada çok büyük bir sorun var. Bir yanda savaştan ya da kötü yaşam koşullarından kaçarak daha iyi bir hayat sürdürmek isteyen kişilerin dramı, diğer yandan onların bu çaresizlinden faydalanan suç örgütleri bulunuyor. Yılbaşından bu yana deniz yoluyla Türkiye'den kaçak olarak çıkmaya çalışan 11 bin kişi yakalandı. Ancak denize açılmayı başaran teknelerde aralarında bebeklerin ve çocukların da olduğu en az 150 kişi yaşamını yitirdi. Bu sorunun tüm paydaşlarıyla değerlendirilmesi, dünya örneklerinin incelenmesi ve alınması gereken ilave tedbirlerin değerlendirilmesi için bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ettik. Ancak iktidar partisinin oylarıyla reddedildi." (ANKA)

Reklam
Reklam