CHP'nin gözü Unakıtan'da

ANKARA (İHA) - CHP, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı takibe aldı. CHP'li milletvekilleri Maliye Bakanı Unakıtan'ın İstanbul Beykoz Çavuşbaşı beldesi sınırları içindeki yaklaşık 51 dönümlük 2B arazisi de dahil tüm yaşamını mercek altına alırken, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin cevaplaması için TBMM başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Karademir önergesinde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın İstanbul Beykoz Çavuşbaşı beldesi sınırları içindeki yaklaşık 51 dönümlük 2B arazisinin Büyükşehir Belediyesi'nce çekilen 1999 tarihli hava fotoğrafların da boş olduğunun tespit edildiği hatırlatılarak, Anayasa ve Orman Yasası'nda belirtilen 'bilim ve fen bakımından nitelik kaybı' ibaresi çerçevesinde "Bu arazinin üzerine orman ağacı dikilmesi ve bu ağaçların da öncekiler gibi büyümesi olanaklıdır. Bu durumda Sayın Kemal Unakıtan'ın 2B arazisi bilim ve fen bakımından ne şekilde nitelik yitirmiştir?" diye sordu. Karademir, önergesinde şu sorulara da yer verdi:
"Türkiye'de 2B alanlarının 31.12.1981 günü itibariyle durumunu gösteren hava fotoğrafları var mıdır? Tüm 2B alanlarında 31.12.1981 günü itibariyle mevcut durum analiz edilmiş midir?"

Reklam
Reklam