Chp’nin Referandumundan Hayır Çıktı

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasının ardından kapanacak beldelerde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından...

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasının ardından kapanacak beldelerde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan referandumdan ‘Hayır belediyem kapanmasın’ çıktı.

Geçen hafta aralarında Denizli’nin de bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasıyla ilgili yasa tasarısında yer alan beldelerin kapatılmasına karşı çıkan CHP, diğer illerde olduğu gibi Denizli’de de referandum yaptı. Karahayıt beldesinde yapılan referandum sonuçlarına göre, beldede bulunan 716 seçmenden 428’i oy kullanmaya gitti. Oy kullanan vatandaşların 402’si ‘Hayır belediyem kapanmasın’ seçeneğini işaretlerken, 26 kişi ise ‘Evet, belediyem kapansın’ seçeneğini işaretledi.

Reklam
Reklam

Karahayıt’ta referandumu takip eden CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, demokratik bir seçim yaşandığını belirterek, “CHP olarak demokrasinin bir gereği olarak vatandaşlarımıza beldeleriyle ilgili bir konuda referandum yaptık. Denizli’nin büyükşehir olmasını elbette biz de istiyoruz ama beldelerin kapanması konusunda vatandaşın ne istediğinin de bilinmesini istedik. Biz de buradan çıkan sonucu değerlendireceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: