CHP’nin suç duyurusunda, kovuşturmaya gerek olmadığı kararı çıktı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediye çalışanları...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart tarafından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediye çalışanları hakkında çete, rüşvet alma gibi suçlamalarla, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, kovuşturmaya gerek olmadığı kararı çıktı.
Daha önce belediye adına rüşvet aldığı suçlamasıyla yargılanarak ceza alan belediyenin eski personeli Hacı Ali Hamurcu olayı ile ilgili soruşturmanın da yeniden yapılması yönündeki suç duyurusu üzerine, 3 savcı olayı yeniden araştırdı. Sunular belgeler ve deliller yeniden incelendikten sonra savcıların, kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde kararı taraflara tebliğ ettiği öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin kendisi ve belediye çalışanları ile ilgili yaptığı suç duyurusu ile ilgili savcılığın kararını açıkladığını ve kendilerine de ulaştığını belirtti. Başkan Özhaseki, birkaç yıl önce belediye adına taksi durağı verme gerekçesiyle rüşvet aldığını öğrendikleri personellerinden Hacı Ali Hamurcu hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Özhaseki, bu süreçte, şahsın kaçarak Tekirdağ’da Ergenekon tutuklusunun inşaat şantiyesinde yakalandığını ve Kayseri’ye getirilerek yargılandığını ifade etti.
Özhaseki, yargılanma sonrasında, 6 yıl ceza alan eski personelin poliste ve savcılıkta verdiği ifadelerini hatırlattı. Özhaseki, polisteki ifadesinde, belediye çalışanı 50 kişiyi bu olaya katan Hamurcu’nun savcılıktaki ifadesinde samimi olarak itiraf ederek yalan söylediğinin ortaya çıktığını aktardı. Kendisine söyleneni yaptığını savcılıkta anlatan eski personelin, ‘Sen bu olaya, belediyedeki üst düzey yöneticileri de katarsan kurtulursun’ söylemiyle olayla alakası olmayanların karıştırıldığını, avukatı huzurunda savcılıktaki ifadesinde itirafta bulunduğunu hatırlattı. Buna rağmen, o dönemde savcılığın 50 kişi hakkında inceleme yaptığı ve suç unsurunun olmadığının tespit edildiğini anlattı.
Başkan Özhaseki, yargıya intikal etmiş bu olayı ana muhalefet liderinin yalan ve iftira boyutundaki beyanlarla gündeme getirdiğini anlattı. Bu süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği 20 iddianın yargı ve dava sürecindeki belgeler, ifadelerle doğru olmadığını ortaya çıktığını anımsatan Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nun, bu iddiaların doğru olmadığını öğrenmesine rağmen, algılarına ters düşmesi nedeniyle halen bu iddiaları gündemde tutma çabaları olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

"MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI İKEN CHP’YE AÇTIĞIM DAVA BİLE DOSYAYA SUÇ UNSURU OLARAK KONMUŞ"
Başkan Mehmet Özhaseki, devam eden söylemler çerçevesinde, CHP’nin Atilla Kart ve bazı milletvekilleriyle birlikte Hacı Ali Hamurcu olayı hakkında yeniden suç duyurusunda bulunduğunu anlattı. Bu süreçte, 3 savcının olayla ilgili görevlendirildiğini bildiklerini anlatan Özhaseki, savcılık tarafından yapılan inceleme sonrasında kovuşturmaya gerek olmadığı kararının çıktığını anlattı. Özhaseki, bu kararın tebliği edilmesinden sonra CHP’lilerin suç duyurusunda bulundukları dosya içeriğini görünce şok olduklarını anlattı. Özhaseki, Hamurcu olayı ile alakası olmayan, 17 yıl önce Melikgazi belediye başkanı görevindeyken CHP hakkında açılan dava dosyasının bile bu suç duyurusunda delil olarak sunulmasına bir anlam veremediklerini anlattı.

"VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU, UTANMIYOR MUSUNUZ?"
Başkan Mehmet Özhaseki, Hacı Ali Hamurcu olayı ile ilgili suçsuz oldukları yargı kararlarıyla belirlenen, kendisi ve belediye çalışanları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun suçlamaya devam etmesine bir anlam veremediklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu’nun, iddiaların yalan olduğunu bildiği halde gündeme getirmesinin siyasi malzeme amaçlı olduğunu da belirten Özhaseki, bu doğrultuda suçsuz insanların onurlarıyla oynanmaması gerektiğini belirtti. Özhaseki, yaşanan bu süreç ve kovuşturmaya gerek olmadığı yönündeki yargı kararına rağmen bu iddiaları sürdürenlere seslenerek, “Vicdanlarınız sızlamıyor mu? Utanmıyor musunuz? Bu kadar insanın yargı önünde suçsuz oldukları ortaya çıkmasına rağmen halen çete, rüşvet ve benzeri suçlamalarda bulunulması doğru değil. Biz bu mesnetsiz iddialarda bulunanları Allah’a, Allah’ın adaletine havale ediyoruz. Sonrasında ise halkımızın ve yüce yargıya havale ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

"KAYSERİ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELERİ GEREKİR"
Başkan Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yargı kararlarına rağmen Kayseri adını kullanarak, asılsız iddialarla Kayseri’yi gündeme getirmesinin doğru olmadığını belirtti. Özhaseki, bu yargı kararlarından sonra Kılıçdaroğlu’nun artık Kayseri halkından özür dilemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz