CHP'nin Tunceli'nin Isminin "Dersim" Olarak Değiştirilmesi Teklifi

TUNCELİ (AA) - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'le, Tunceli'nin isminin "Dersim"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'le, Tunceli'nin isminin "Dersim" olarak değiştirilmesi için TBMM Başkanlığı'na sundukları kanun teklifine ilişkin, "Çok da vicdan huzuruyla bunu imzalamadım" dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak için Tunceli'ye gelen Genç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsim değişikliği konusunda Tuncelililerin fikrinin alınması gerektiğini belirten Genç, şöyle konuştu: "Bizim ilimizin eski adı Dersim’dir. Sonra 1935 yılında çıkarılan bir kanunla ismi Tunceli olarak değiştirilmiştir. Şimdi birçok yere gittiğimizde Avrupalı vatandaşlarımız, buradaki vatandaşlarımız buraya Dersim olarak hitap ediyor. Birçoğu da Tunceli olarak hitap ediyor. Bana göre 'Dersim mi olsun, Tunceli mi olsun' konusunda en büyük söz sahibi Tunceli halkıdır. 'Dersim mi olsun Tunceli mi olsun' diye bir halka sormak lazım. En sağlıklısı bence bu." Kamer Genç, kanun teklifine ilişkin şunları söyledi: "Bu konuda Hüseyin Aygün arkadaşımız daha önceden bir kanun teklifi vermişti. Grup bunu tutmuştu. Bana dediler ki 'madem iktidar da bunu istiyor, Tunceli’nin ismini Dersim olarak değiştirelim." Ben de aslında çok da vicdan huzuruyla bunu imzalamadım. Şöyle dedim; 'Madem ilimizle ilgili bir tasarruf, iki milletvekiliyiz, ikimizin de imzası olsun.' Ben de imzayı verdim. Eğer bu kanun böyle bir değişiklik yaparsa bana göre en sağlıklısı halka sormak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: