"CHP'nin tutumunu yadırgıyorum"

ANKARA (İHA) - CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verdiği gensoru yarın TBMM Genel Kurul'da görüşülecek. CHP'nin, gensoru gerekçesinde ortaya koyduğu iddialara Çelik, "Gensoruya Cevaplar" başlığı altında hazırlattırdığı 30 sayfalık kitapla cevap verecek.

Milletvekillerine, 4 yıllık dönemdeki icraatların yer aldığı "Eğitimde Değişim Yılları 2003-2006" isimli bir başka kitap daha dağıtılarak eğitimde yaşanan değişim süreci vekillerin bilgisine sunulacak.

Konuyla ilgili olarak İHA'ya bir değerlendirme yapan Bakan Çelik, "Benim Meclis'e, millete veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Anlım açık, başım diktir. CHP gensoru vermiş, vermemiş çok önemli değil" derken üzüldüğü tek noktanın "sanki gerçekten bir şey varmış" gibi hareket edilmesi olduğunu belirtti. Çelik, günler öncesinden CHP Genel Başkanı'nın kendisi aleyhinde yarım saat konuştuğunu ve daha sonra da gensoru açılmasını talep ettiğini belirterek, "Biz halkımızı da Meclis'imizi de gerektiği şekilde bilgilendireceğiz. Bundan da sonuç alamayacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

CHP'nin hükümeti eleştirmede en ufak meselelerden dolayı dini unsurları ön plana çıkartıp vurmaya çalıştığını belirten Çelik, "Din üzerinden muhalefet yapmayı da basitlik, hafiflik kabul ederiz. Biz bunlar üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bunlar üzerinden bize muhalefet yapılıyor" şeklinde konuştu.

CHP'nin verdiği gensoru görüşmelerinin kendileri açısından olumlu bir yönü bulunduğunu da ifade eden Çelik, "Eğitimin Meclis'te konuşulması için gensoruyu bir vesile olarak görüyorum. Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz çalışmaları ortaya koyacağız ve arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz" dedi.