Chp'ye Çelenk İzni Verilmemesine İnce'den Şok Çıkış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP örgütlerinin Atatürk...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP örgütlerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasına izin verilmemesini sert bir şekilde eleştirdi. İnce Yalova'da anıta çelenk koyup, "Bu çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Yalova'da partililerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Yaklaşık 200 CHP'linin katıldığı çelenk sunma töreninde konuşan İnce, CHP örgütlerinin Atatürk Anıtlarına çelenk koymasına izni vermeyen valilik ve kaymakamlıklara ise tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında, "Biz kimseden izin istemiyoruz, bilgi veriyoruz" diyen İnce, "İstanbul'daki CHP örgütlerimiz kaymakamlıklara müracaat edip Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istediklerini bildiriyor. Önce Kartal Kaymakamlığı ret cevabı veriyor. Grup Başkan Vekilimiz Akif Hamzaçebi ve İstanbul milletvekillerimizle birlikte örgütümüze destek amaçlı oradaydık. Şunu herkes bilsin ki biz Recep Tayyip Erdoğan'dan izin istemiyoruz. Onun askeri konumundaki valilerinden, kaymakamlarından da izin istemiyoruz. Biz sadece bilgi veriyoruz. Biz Atatürk'ü anmak için bu ülkenin valilerinden ve kaymakamlarından izin istemiyoruz. Böyle bir izne ihtiyacımız yok. Bu millet zafere inananların gününü kutlayacaktır. Stadyumları kapatıp bayramları kutlamayanlara Atatürk'ün kenti Yalova'dan sesleniyorum: Sabrımızın sonuna geldik" açıklamasını yaptı.

"Unutmayın ki bu ülkenin kurumlarını diz çöktürebilirsiniz, bu ülkenin kurumlarını ele geçirebilirsiniz ama bu ülkenin düşmeyen kalesi CHP'ye diz çöktüremezsiniz" diyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Sizin arkanızda Ramsey'in ceketi var, CHP'nin arkasında Lozan var, Kurtuluş Savaşı var. Bir olayda, kutlama ve bayramda bir sevinip onu kutlayanlar, bir de karşı taraf vardır. Bugün burada da Laz, Kürt, Çerkez kökenli yurttaşlarımız olabilir ama onların hepsi zafere inananlardır. Bir de zafere inanmayan, 30 Ağustos günü kahreden Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar ve İtalyanlar vardır. Ve son yıllarda Recep Erdoğan ve saz arkadaşları vardır. Bunların anladığı dilden anlarım ben. Mangal gibi yüreğimiz var. Bu çelenklerin sapı bir yerinize mi battı da engellemeye çalışıyorsunuz? Kendinizi ne zannediyorsunuz siz? Bu Cumhuriyet ve Atatürk sahipsiz mi?" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz