Cibutili Işadamları Iş Birliği Için MÜSİAD’da

Cibuti’den Türk turizm sektörünü incelemek adına gelen ve seyahat acentelerinin yetkililerinden oluşan heyet, Müstakil Sanayici...

Cibuti’den Türk turizm sektörünü incelemek adına gelen ve seyahat acentelerinin yetkililerinden oluşan heyet, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni’nin ev sahipliğinde dernek merkezinde gerçekleştirilen ziyarete; Türk Hava Yolları (THY) Cibuti İstasyon Müdürü Kayhan Bilgili, Agence de Tourisme et Transport Aerien (ATTA) Genel Müdürü Mako Hasan, DTTA Genel Müdürü Mohamed Ali Said, Socıete Le Goubet firmasından Jean-Phılıppe Delarue ve MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Heyeti Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, turizm konusunda Bursa’nın dünyanın ve özellikle Müslüman coğrafyanın dikkatini çeken bir konuma geldiğini belirtti. Bu ilginin başlıca nedenlerinin ise vizyonel bakış açısına sahip yöneticilerin atmış oldukları adımlar olduğunun altını çizen Çepni, “Bursa, turizm alanında yapılan akılcı ve yeni yatırımlar ile eski günlerine dönüyor. Turizm alanında yitirilen kaynaklarımız, birer birer yeniden günyüzüne çıkarılıyor ve durum böyle olunca da eskiden Arap âleminin vazgeçilmez tatil rotalarından biri olan Bursa, o günlerine geri dönüş yaşıyor. Sizlerin Bursa’ya ziyarette bulunması ve bu bölgede yatırımlarda bulunmak, işbirlikleri gerçekleştirmek istemeleriniz de bu gelişmelerin önemli göstergelerinden biridir.” diye konuştu. Her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Çepni, iki ülke arasında turizmin gelişmesi anlamında ve karşılıklı olarak bölgelere yeni yatırımların kazandırılması anlamında, işadamları olarak köprü vazifesi görebileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları (THY), Doğu Afrika’da halkının yüzde 95’i Müslüman olan Cibuti (Djibouti) Cumhuriyeti’ne 3 olan haftalık uçuş sayısını önümüzdeki aydan itibaren 4’e çıkaracak. THY Cibuti İstasyon Müdürü Kayhan Bilgili, “İki ülke arasındaki iş birliklerinin daha da artmasını önemsiyoruz. Bu yüzden de sefer sayımız önümüzdeki ay artacak” dedi. Kayhan Bilgili, özellikle turizm ve inşaat sektörüne ilişkin yatırımlara çok elverişli olduğu bu Doğu Afrika ülkesinde, Türk yatırımcılarının önemli işlere imza attığını ifade etti.

Bilgili, bu yatırımların artması adına THY olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarından bahsetti. Bilgili, bu anlamda daha somut adımların atılması gerektiğinin altını çizdi. Kayhan Bilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler THY olarak; Türkiye ile Cibuti arasındaki seyahatler ile iş ilişkililerinin genişletilmesi için Türkiye tanıtım turu adı altında faaliyetler gösteriyoruz. Bu tur kapsamında Türkiye’de İstanbul ve Bursa’da ziyaretlerimiz oldu. Bu programlarımızın içerisine turizmin yanına iş imkânlarını da ekledik. Bu iş ilişkilerin devamının gelmesi THY tarafından da çok önemlidir. Sizlerin bu bölgedeki yatırımları, bizler için önem addediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: