Çiçek: Antep'e Fransızlara karşı kahramanlığı sonucunda Gazi unvanı verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Antep'in Gaziantep, Maraş'ın Kahramanmaraş ve Urfa'nın da...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Antep'in Gaziantep, Maraş'ın Kahramanmaraş ve Urfa'nın da Şanlıurfa oluşunun Fransızlara karşı Türk milletinin verdiği destansı kahramanlığın bir sonucu olduğunu ifade etti.
TBMM Başkanı Çiçek, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya bir kutlama mesajı gönderdi. TBMM Başkanı Çiçek mesajında, "Mondros Mütarekesi ve ardından imzalanan Sevr Antlaşması'yla emperyalistler tarafından yağmalanmak istenen Anadolu'daki büyük oyunu bozan vilayetlerimizden biri de Gaziantep ilimiz olmuştur. Gaziantepli vatandaşlarımız, vatanın her karış toprağının altın değerinde olduğunu verdiği mücadele ile göstermiştir. Yaptıkları savunma ile tarihimizin şanlı sayfalarındaki yerlerini alan Gaziantepliler, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı yeniden Gaziantep Kalesine dikmeyi başarmışlardır." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Gazianteplilerin milli mücadelede gösterdikleri kahramanlığı unutmadığını ve 8 Şubat 1921 tarihinde Antep'e layık olduğu "Gazi" unvanının verildiğini hatırlatan Çiçek, şunları ifade etti: "Aynı şekilde 7 Şubat 2008 tarihinde çıkardığı 5734 sayılı kanunla verdiği İstiklal Madalyası, tarihe geçen bu destansı mücadelenin kahramanlarına karşı saygı ve şükran duygularımızın ebedi ifadesidir. Milli mücadelemizin en önemli sayfalarından olan Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü heyecanını yaşadığımız bu günlerde, Fransa Meclisi'nin Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasayı kabulü üzüntü vericidir. Siyasetçilerin tarih yapma hastalıkları bir kez daha kendini göstermiştir. Bir ülkenin tarihini karalamaya dönük bu çaba Türkiye ve Fransa ilişkilerine zarar verecek öngörüden yoksun bir adımdır. Türkiye tarihiyle her zaman yüzleşebilecek, tarihi olayların aydınlatılması için arşivlerin açılması ve tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğini savunan bir ülkedir."
Antep'in Gaziantep, Maraş'ın Kahramanmaraş ve Urfa'nın da Şanlıurfa oluşunun, Fransızlara karşı Türk milletinin verdiği destansı kahramanlığın bir sonucu olduğunu hatırlatan Çiçek mesajında, "Gaziantep'in Fransızların ve işbirlikçilerin işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, başta Aziz Atatürk olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Gazianteplilere sevgi ve selamlarımı iletiyorum." sözlerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz