Çiçek: Avukat Aşçı açlık grevine son versin

ANKARA (İHA) - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, avukat Behiç Aşçı'nın açlık greviyle ilgili olarak, "Türkiye'de insanları beğenmediği işler, tasarruflar olabilir. Onlara karşı kendi hayatını ortaya koymasına gerek yok. İnsan hayatı bizim için önemli. Bu duruma bir an evvel son versin" dedi.

Bakan Çiçek, TOBB'da düzenlenen ICC Türkiye 5. Milletlerarası Tahkim Semineri'ne gelişinde, F tipi cezaevlerine karşı açlık grevine başlayan avukat Behiç Aşçı'nın açlık grevinin 212. gününde sağlık durumunun kötüleşmesi hakkındaki soruyu yanıtladı. Çiçek, "Bir gazetede çıkan bu meslektaşımla ilgili haberleri ben de okudum. Bir insan olarak üzüldüğümü açıkça ifade etmek istiyorum. Bu bizim meslektaşımızdır. Türkiye'de insanları beğenmediği işler, tasarruflar olabilir. Onlara karşı kendi hayatını ortaya koymasına gerek yok" dedi.

Reklam
Reklam

Aşçı'nın, beğenmediği hususları yasal yollardan protesto edebileceğine dikkat çeken Çiçek, "Bu yol, yol değildir. Bırakmasını tavsiye ediyorum. Bu durumdan da üzüldüğümü ifade ediyorum. Bu ülkede kim, neyi söyleyecekse, neyi tenkit edecekse herkes yasal yollardan, hukuk yolundan giderek bunu yapması gerekir. Biran evvel bu duruma son vermesini arzu ederim. Çünkü insan hayatı bizim için önemlidir. Bunun bu şekilde sonlanmasını tasvip etmem" şeklinde konuştu.

Bakan Çiçek, Yimpaş ile ilgili soruları ise, "Yargıya intikal etmiş konularla ilgili yorum yapmam" diyerek cevaplamadı.