Çiçek: "Birlik Vakfı'nın kurucusu değilim"

Ankara (AA)- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Benim ister o şirket (MVM inşaat şirketi), ister herhangi bir şirketle, doğrudan veya dolaylı herhangi bir bağlantımı ortaya çıkaran varsa, ben gereğini yapmaya çoktan hazırım" dedi.

Çiçek, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde AK Parti Ankara İl Başkanlığı Kadın Meclis Üyeleri tarafından oluşturulan bazı bölümlerin açılış törenine katıldı.Tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, kendisinin Birlik Vakfı ve MVM inşaat şirketi ile ilişkisi olduğuna dair iddialarını değerlendirdi. Çiçek, "Birlik Vakfı'nın kurucusu değilim, sonradan üye oldum. Birlik Vakfı bildiğim kadarıyla 1985'te kuruldu. Orayı kuranlar benim üniversite yıllarından tanıdığım, memleketini milletini seven insanlar" dedi.

Reklam
Reklam

Birlik Vakfı'nın bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Çiçek, "İddia edilen bir husus varsa, buradan da söylüyorum, ilgili savcılıklar, suç teşkil eden bir şey varsa, gereğini yaparlar ve yapmalıdırlar" diye konuştu.

Baykal'ı açıklamalarından sonra dün akşam saatlerinde arayarak görüştüğünü ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Bu konudaki üzüntümü kendisine ifade ettim. O da benimle ilgili olumlu kanaatlerini dün ayrıca da açıkladı. Kendisine de bu vesileyle teşekkür ederim. Bir şey daha söyledim. 'Siz benim yerimde olsanız ne yapacaksanız ben onu yapmaya hazırım' dedim. Kaldı ki bir şey daha iddia ediyorum. Benim ister o şirket, ister herhangi bir şirketle, doğrudan dolaylı herhangi bir bağlantımı ortaya çıkaran varsa ben gereğini yapmaya çoktan hazırım."