Çiçek, CHP'yi eleştirdi

ANKARA - Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Ana muhalefet Partisi CHP'nin son zamanlardaki muhalefet anlayışını eleştirerek, "Demokrasi çoğunluğunun hakimiyeti değildir, bunu söylüyoruz, ama öbür taraftan da azınlığın çoğunluğu esir alması ya da muhalefet hakkının kötüye kullanılması da hiç değildir" dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, çiftçilerin durumuyla ilgili konuların değerlendirildiğini belirtti.

Çiftçilerin kullandığı mazotun fiyatında Mart 2004-Mayıs 2005 arasında yüzde 34 oranında artış olduğunu belirten Çiçek, çiftçiye litrede 300 lira mazot desteği verileceğini bildirdi. Çiçek, böylece mazotun fiyatında yüzde 15 civarında indirim sağlanmış olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

TBMM'de 3. yasama yılını dün geride bıraktıklarına işaret eden Çiçek, bu süre içinde 803 yasa tasarısından, 629'unun yasalaştığını belirtti. 36 yasanın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından geri gönderildiği kaydeden Çiçek, bunlardan da 27'sinin geri gönderme gerekçeleri dikkate alınarak veya aynen TBMM'den geçtiğini söyledi.

Son günlerde Meclis çalışmaları sırasında arzu etmedikleri bir gerilim yaşandığını kaydeden Çiçek, şöyle konuştu:

"Demokrasi, çoğunluğu olanın her şeyi yapması değil, ama muhalefet hakkının kötüye kullanılmasını da bir engelleme olarak anlamak son derece yanlıştır.

Bunun ötesinde, adeta sanki demokrasi, rejim tehlikedeymiş gibi, çok aşırı dozda, yüksek bir tonla, bir kısım yerleri göreve çağıran, bir kısım kuruluşların beyanları ile kendi beyanları arasında paralellik kurmak suretiyle o kurumları da tartışma konusu haline getiren, tartışmanın içine çeken bir üslup son zamanlarda muhalefetin söylemine egemen olmuştur.

Bunu çok doğru bulmadığımızı, bir kısım devlet kurumlarını yerli yersiz tartışmanın içine çekeceğini, bundan en evvel o kurumların zarar göreceğini ifade etmek istiyoruz. Cumhuriyetin hiçbir kurumu, ne benim partimin, ne de anamuhalefet partisinin yan kuruluşu değildir, paralelinde değildir, destekçisi değildir. Ama, bir kısım kendi görüşlerine o kuruluşu veya falanca kuruluşu şahit göstererek, bir anlayış içinde muhalefet yapılmaya kalkışılırsa o takdirde devletin kurumlarını iş yapamaz hale getirir, karar veremez hale getirir ya da kendi iradeleriyle vermiş oldukları kararların üzerine gölge düşürür."

Reklam
Reklam