Çiçek: Cumhuriyet Osmanlı'nın alternatifi yada antitezi değildir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet’in Osmanlı’nın alternatifi ya da antitezi olmadığını...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet’in Osmanlı’nın alternatifi ya da antitezi olmadığını söyledi. Osmanlı ile Cumhuriyet'i karşı karşıya getirerek bir yere varılamayacağını belirten Çiçek, “Kimse yanlış noktalardan giriş yaparak, bir istismar yapma çabasına girmesin.” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen Sultan Abdülmecit'i Anma Toplantısı'nın açılışına katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çiçek, toplantının yapılacağının açıklanmasının ardından kamuoyunda yaşanan tartışmalara değindi.
Cumhuriyet'in Osmanlı'nın alternatifi yada antitezi olmadığını vurgulayan Çiçek, "Osmanlı ile Cumhuriyet karşı karşıya getirilerek bir yere varılamaz. Kimse yanlış noktalardan giriş yaparak, bir istismar yapma çabasına girmesin." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz