Çiçek, 'demokratik sabır' istedi

ANKARA (İHA) - Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Danıştay 2. Dairesi'ne düzenlenen ve 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının tüm yönleriyle ortaya çıkması için kamuoyundan 1-2 gün 'demokratik sabır' istedi. Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da devletin ilgili birimlerine "Mümkünse bir saat sonra, değilse akşama, yarın veya öbür gün bu olayı ortaya çıkarın" diye talimat verdiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Çiçek, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından Başbakanlık Merkez Bina'da bir basın toplantısı düzenledi. Çiçek, hiçbir gerekçe ve amacın hiçbir şekilde saldırıyı haklı gösteremeyeceğini belirterek, saldırının ülkenin huzur ve barışına, birlik ve dirliğine yönelik olduğunu kaydetti. Saldırının anayasal kuruluşlara yapıldığının altını çizen Bakan Çiçek, Danıştay'ın Türk yargısının vazgeçilmez, hukuk devletinin olmazsa olmaz bir kurumu olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

"Saldırı çirkindir, hiçbir şekilde tasvip edilemez" diyen Bakan Çiçek, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü, bu süreçte herkesin yanlış değerlendirme yapmaktan kaçınması gerektiğini ifade etti. Çiçek, "Saldırganın varsa bağlantıları, örgütü en kısa sürede ortaya çıkarılacaktır. Bunu, eskiden alışmış söylemlerin bir gereği olarak söylemiyorum" diye konuştu.

Çiçek, olayın aydınlatılması için kamuoyundan 1-2 gün 'demokratik sabır' gösterilmesini isteyerek, ilgili birimlerin olayı tüm yönleriyle açığa çıkarmasına müsaade edilmesini talep etti. Çiçek, bugün güvenlik birimleriyle toplantı yapan Başbakan Erdoğan'ın da "'Mümkünse bir saat sonra, değilse akşama, yarın veya öbür gün bu olayı ortaya çıkarın" diye talimat verdiğini açıkladı.