Çiçek görevi Ekşi’den devraldı

Meclis Genel Kurulu’nda üçüncü tur oylamada seçilen Meclis Başkanı Cemil Çiçek, geçici Başkan Oktay Ekşi’den görevi devraldı.

ANKARA (ANKA) -Meclis Genel Kurulu’nda üçüncü tur oylamada seçilen Meclis Başkanı Cemil Çiçek, geçici Başkan Oktay Ekşi’den görevi devraldı. Çiçek “Görevi yaparken herkes emin olsun ki anayasamız, içtüzüğümüz, meclis teamülleri neyi gerektiriyorsa o çerçevede tarafsız bir başkan olmaya azami gayreti göstereceğim” dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Geçici Meclis Başkanı Oktay Ekşi’den görevi devraldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TBMM eski Başkanvekili Sadık Yakut, AKP grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile DYP eski Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ve Meclis bürokratlarının da katıldığı devir teslim töreninde, Ekşi, görevi Çiçek’e devretmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Ekşi, “Sayın Çiçek TBMM Başkanı sıfatıyla hizmet verdiği bütün dönem boyunca eminim ki demokrasimizin gelişmesi, hukuk düzenimizin oturması ve geleceğimizin daha huzurlu olması için elinden gelen her şeyi yapacaktır” dedi. Ekşi daha sonra TBMM Başkanlığı mührünü Çiçek’e verdi. Meclis Başkanı Çiçek ile Ekşi arasında karşılıklı verilen çiçekler nedeniyle espri de yaşandı. Çiçek kendisine çiçek veren Ekşi’ye Meclis Başkanlığı’nın hazırlattığı çiçeği verirken “Ben çiçeksiz geldim, soyadım çiçek. Ama Meclis bürokrasisi tedbirli” dedi.

Reklam
Reklam

-“ÇOK ŞÜKÜR KAZASIZ BELASIZ SEÇİMLERİ YAPTIK”-

Çiçek 24’üncü dönem parlamentosunun arzu etmeseler de sıkıntılarla başladığını belirterek, “Böylesine sıkıntılı bir dönemde çok şükür kazasız belasız seçimleri yaparak bugünlere gelmiş olduk” dedi. Ekşi’ye İçtüzüğü uygulamadaki başarısı nedeniyle teşekkür eden Çiçek, şöyle konuştu:

“Ümit ediyorum bu süre içinde yaşadığımız hususlar bir daha Türkiye’de yaşanmaz. Bunu arzu etmiyoruz. TBMM milletimizin ümididir. Her türlü sorunu burada konuşacağız tartışacağız ve burada da karara bağlayacağız. Milletimizin ümidini boşa çıkarmamak, milletimizi üzecek davranışlarda bulunmamak bu meclis çatısı altında görev yapan tüm milletvekilleri bakımından öncelikli bir görevdir. Yapacağımız çok iş var. Bu dönemin parlamentosu, vatandaşımızın yüzde 95’ini temsil etmek gibi yüksek bir seviyede temsil gücüne sahip. Ümit ediyorum bu yüzde 95’in hakkını verecek çalışmaları birlikte yaparız. Yapmalıyız.”

-“TARAFSIZ BAŞKAN OLMAYA AZAMİ GAYRET GÖSTERECEĞİM”-

Sorunları “vuruşarak” değil konuşarak çözmek gerektiğine işaret eden Çiçek, “Biz de bir vuruşma kültürü var, vuruşarak çekilmek, sorun çözmez… Vuruşarak sorun çözülmüyor tam tersi daha da artıyor. Çözdüğünüzü zannettiğiniz, daha büyük bir sorun olarak milletimizin önüne geliyor. İleri demokrasilerde olduğu gibi burada konuşacağız görüşeceğiz ümit ediyorum bu sıkıntıları bir daha yaşamayacağız” diye konuştu. Görevini yaparken, Anayasa, İçtüzük ve Meclis teamülleri neyi gerektiriyorsa o çerçevede tarafsız bir başkan olmaya azami gayret göstereceğini ifade eden Çiçek, milletvekillerinden ve siyasi parti gruplarından özel destek beklediğini söyledi. Çiçek “İnsan olarak bizler de eksik yapabiliriz, yanlış yapabiliriz ama iyi niyetle bunları telafi ederek demokrasiyi daha kurumlaştırmak noktasında bir çabanın içinde olacağız” dedi.(ANKA)

Reklam
Reklam