Çiçek, Tekerlekli Sandalye Dağıtım Törenine Katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye israf eden bir toplum. Gerçekten ürettiğinden fazla harcayan, üretteğini çok...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye israf eden bir toplum. Gerçekten ürettiğinden fazla harcayan, üretteğini çok kötü kullanan ve bunu değerlendiremeyen bir toplum” dedi.

Çiçek, Meclis’te 4 ay önce başlatılan mavi kapak kampanyası ile alınan 21 engelli aracın dağıtım törenine katıldı. TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Çiçek, nüfusun yüzde 10’unu engelli vatandaşların oluşturduğunu söyledi. Meclis’te engelliler için gerekli yasal ve anayasal düzenlemelerin yapıldığını ancak daha yapılması gereken birçok şey olduğunu ifade eden Çiçek, devletin dışında sivil toplum örgütlerinin de yapabileceği çok şey olduğunu söyledi. Bu kampanyanın özünün Engelli Dostu Meclis olduğunu kaydeden Çiçek, Meclis’te engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Türk toplumunun bir israf toplumu olduğunu belirten Çiçek, şöyle konuştu:“Gerçekten ürettiğinden fazla harcayan bir toplumdur. Ürettiğini çok kötü kullanan ve bunu değerlendirmeyen bir toplum. Halbuki kaynaklarımız sınırsız değil. Onun için neyi üretiyorsak, neyi harcıyorsak ondan azami verimi almaya ve en iyi şekilde de tasarruf etmeye mecburuz. Bugün rekabet ettiğimiz ülkelerin tasarruf oranlarına baktığımızda bizim 2-3 katımız. Çin 100 liralık gelin 52 lirasını tasarruf ederken, AB ülkeleri ise 100 liralık gelirin 20-30 lirasını tasarruf ediyor. Türkiye’de ise azami tasarruf oranı yüzde 14. Eğer Türkiye bu anlayışla giderse yatırım yapacak kaynak bulamayacak. Gelecek nesillere daha iyi bir bırakma noktasında kendi kaynakları ile değil kalkınmasını devamlı borçlu olarak sürdürmek durumundadır. Biz siyasetçiler zaman zaman söylüyoruz; Efendim Türkiye’nin şu kadar borcu var. Bunun en temel sebebi tasarruf sebebine girmemizdir. İnancımız tasarruftan yanadır, kültürümüz tasarrufu teşvik eder. Çöp bidonlarının yarısı ekmek, yarısı yemek artığıdır. Bu aileler 12. 13. seviyede memurdur, dar gelirli insanlardı. Bunlar göz önüne alındığında Türkiye çok büyük israf ediyor.” Konuşmasında meslek odalarına çağrıda bulanan Çiçek, “Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası'nda şimdi seçim heyecanı var. Seçim bitsin hayatın gerçekleri ile yüz yüze gelsinler” dedi. Çiçek, Meclis’in böyle bir kampanyaya destek vermesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: