Çiçek: Teklif Hukuken Geçerli, Tüm Imzalar Çekilmeden Teklif Düşmez

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin yasa teklifinden imzaların geri çekilmesiyle ilgili teklifin...

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin yasa teklifinden imzaların geri çekilmesiyle ilgili teklifin hukuken geçerli olduğunu söyledi. Tüm imzalar çekilmeden teklifin düşmeyeceğine dikkat çeken Çiçek, kararı Meclisin vereceğini vurguladı.

Dünya Danıştaylar Birliği Başkanı ve Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukcu, Danıştayın 145'inci Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) resepsiyon verdi. Resepsiyona katılan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin yasa teklifinde imzası bulunan 4 partiden 3'ünün imzasını geri çekmesiyle ilgili bir soruya Çiçek, teklifi partilerin grup başkanvekillerinin verdiğini ve başkanvekillerinin siyasi partilerin genel başkanlarını temsil ettiğini hatırlattı. Geri çekilme dilekçesinde gerekçe yazılmadığını kaydetti.

Teklifin hukuken geçerli olduğunu ve kararı Meclisin vereceğini belirten Çiçek, tüm imzaların çekilmeden teklifin düşmeyeceğine dikkat çekti. Komisyonda tüm partilerin bu teklifi destekler konuşmalar yaptıklarını hatırlatan Çiçek, "Şimdi ne oldu da çektiler? Demek ki teklifin içeriği ile ilgili değil, herhalde kendileri açıklarlar." ifadelerini kullandı.

Yargıtay'ın CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner hakkında verdiği zorla getirilme kararıyla ilgili bir soruya ise Çiçek, konuya ilişkin Meclise gelmiş bir talep bulunmadığını ifade etti. Cihaner'in Ceza Muhakemesi Kanunu uygulamasını çok iyi bilen birisi olduğunu belirten Çiçek, başsavcılık görevinden geldiğini ve ne değerlendirme yaptığını bilmediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Şu ana kadar gelmiş herhangi bir talep, tebligat, evrak olmadığını anlatan Çiçek, "Nedir, ne değildir onu önümüze geldiğinde, biz yasalara bakarız. Bu konu ilk defa olmuyor, geçmiş uygulamalar var. Onlara bakarak da bir karar veririz. Temenni ederiz iş sizin bizim sıkça uğraşacağımız bir konu olmaktan çıkar." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: