Çiçekçileri sevgililer günü heyecanı sardı. Esnaf çiçek satışlarının yoğunlaşacağı o gün için şimdiden çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık da 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, piyasada korsan satış yapan çiçekçilere karşı odaya kayıtlı çiçekçi esnafının mağdur edilmemesini istedi.
Adana Çiçekçiler ve Video Çekimciler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Birlik Başkanı Kazım Barışık’ı ziyaret ederek, şehir merkezinde yoğunlaşan korsan çiçek satıcılarının yaptıkları satışların, “Haksız rekabet” yoluyla kayıtlı esnafları zarara uğrattığını vurguladı.
Birlik Başkanı Barışık da, Oda Başkanı Süleyman Oğuz’un, devletine vergisini ödeyen, Bağ-Kur primini yatıran, dükkân kirası, elektrik, telefon, su, işçi parası ödeyen, odasına aidat yatıran kayıtlı esnafının haklarını korumaya dönük şikâyetlerinde haklı olduğunu belirterek, başta belediyeler olmak üzere tüm yetkilileri haksızlığa karşı tedbir almaya çağırdı.
Barışık, “Biz ülke genelinde sayıları 2 milyonu aşan esnaf ve sanatkârlar olarak, kimsenin ekmeğine engel değiliz. Aksine milyonlarca insanın da ekmek kapısıyız. Ama kayıtlı esnaf ve sanatkârlarımızın da, hak ve menfaatlerini korumak, kollamak zorundayız. Dükkân sahibi esnaflarımız, korsan satıcılar yüzünden zarara uğratılmamalı. Maliye ve belediyelerimiz yapılan korsan satışlara, kayıt dışı gelire karşı, denetimlerini sıklaştırılmalı. Korsan satış yapan çiçekçiler de tespit edilerek, kayıt altına alınmalıdır. Bunun devletimize de, esnafımıza da yararı olacaktır.” dedi.
Barışık, Salı günü kutlanacak 14 Şubat Sevgililer Günü’nün bir günle sınırlı kalmamasını da isterken, “Her vatandaşımız, imkânı varsa, Sevgililer Günü gibi haftanın diğer günlerinde de bir tane gül ya da karanfil alarak, sevdiklerine sevgisini anlatmalıdır. Anne, baba, eş, çocuklar, kardeş, dost ve arkadaş da sevgilidir. Sevgiyi sınırlı tutmamak gerekir. Sevgiliye, sevgiyi izah etmek kadar güzel bir duygu yoktur.” diye konuştu.
Oda Başkanı Süleyman Oğuz da, çiçekçi esnafının ekonomik sıkıntıları nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığını, geçmişte Adana’da bir günde toplam 500 bin dal çiçek satarken, bugün ancak yarısına ulaşabildiklerini ifade etti.
Oğuz, “Ülkemizde kişi başı yıllık çiçek gideri 90 cent bile değilken, Avrupa’da bu rakam 100 doları buluyor. Bizim, çiçek kültürümüz çok zayıf. Avrupalı, işine, evine giderken mutlak çiçekle gidiyor, güne iyi başlıyor. Hâlbuki Osmanlı Döneminde Lale Devri vardı. Yani geçmişte çiçek kültürümüz daha güçlüydü. Bugün Hollanda dünyaya lale satarak para kazanıyor. Biz, her şeye rağmen, zararımızın en aza indirilmesi için, korsan satıcıların önlenmesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz