Çiçek'ten Gül'ün adaylığına destek

ANKARA (ANKA)- Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanında aranan niteliklere uygun bir isim olduğunu belirterek, yeniden aday olması durumunda destekleyeceğini söyledi.

Çiçek, CNNTürk televizyonunda seçim sonuçlarından sonra ortaya çıkan tabloyu ve Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi. Meclisin ilk iş olarak TBMM Başkanı'nı seçeceğini kaydeden Çiçek, ilk turda seçilmesinin yeni başkanın işini kolaylaştıracağını kaydetti.

MECLİSİN TEMSİL ORANI YÜZDE 85

Reklam
Reklam

Çiçek, yüzde 85 temsil oranına sahip yeni bir meclisin görevde olduğunu belirterek, CHP'nin Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına itiraz nedenlerinin de ortadan kalktığını savundu. CHP'nin de konuyu yeniden değerlendireceğini ümit eden Çiçek, "Siyasette inatlaşma iyi bir şey değil. Sorunun çözümüne ne katkı veriyoruz ona bakalım. Cumhurbaşkanlığı seçimi bir konuydu, konuyu sorun hale getirdik" dedi.

ADAY OLACAKSA BEN DESTEKLERİM

Seçim kampanyalarında Abdullah Gül'e yönelik büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Çiçek, "Dört buçuk yıldır beraber çalışıyoruz. Bir çok yetenekleri olan bir arkadaşımızdır. Aday olacaksa kendi karadır. Aday olacaksa ben desteklerim. Faydalı da olur. Uzlaşmacı bir kişiliği var. Son derece yapıcıdır, olaylara öyle bakar. Cumhurbaşkanının nitelikleri açısından uygun bir isimdir" diye konuştu.

Çiçek, Gül'ün adaylığına itiraz eden partilerin itiraz nedenlerinin ortadan kalktığını savunarak, bundan sonra yapılacak itirazların ancak Gül'ün kişiliğine yönelik olabileceğini, sorunu kişiselleştirmenin de yanlış olacağını söyledi.

Reklam
Reklam