Cidde Acil Taşkın Önleme Projesi’ni 4 bin işçiyle 99 günde tamamladı

Suudi Arabistan’da Eser-Onur Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirilen 141 milyon dolar bedelli Cidde Şehri Acil Taşkın...

Suudi Arabistan’da Eser-Onur Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirilen 141 milyon dolar bedelli Cidde Şehri Acil Taşkın Önleme Projesi, 4 bin işçi ve bin 100 inşaat makinesinin çalışmasıyla 99 günde tamamlandı.
Eser Holding’ten yapılan açıklamada, son 3 sene içerisinde küresel iklim değişikliği nedeniyle büyük can ve mal kayıplarına yol açan taşkın felaketlerinin yaşandığı Cidde’de acil bir eylem planı kapsamında gerçekleştirilen Taşkın Önleme Projesi işini üstlenen Eser - Onur Ortak Girişimi'nin 99 günde tamamlanarak rekora imza atıldığı belirtildi. Projenin aciliyeti nedeniyle sözleşmesinin imzalandığı 27 Temmuz 2011’den itibaren projede çalışan iş makinelerinin bir kısmı, dünyanın en büyük kargo uçağı olan Antonov 225 ile taşınarak Türkiye’den Suudi Arabistan’a götürülmüştü.
Toplamda 4 bin işçinin ve bin 100 inşaat makinesinin çalıştığı projenin, 24 saatlik kesintisiz çalışmaların sürdürüldüğü 99 gün içerisinde tamamlandığı söyleyen Eser Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, böylesine hızlı bir iş takvimine dünyada az rastlanabileceğini ifade etti. Projenin Kurban bayramı öncesinde tamamlanması ardından, bin kadar Türk çalışanın da dini görevlerini gerçekleştirmek üzere Hacca gittiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz