Çift ekranlı YotaPhone çıkıyor

Rus şirket Yota tarafından geliştirilen çift ekranlı YotaPhone modelinin satışa sunulacağı duyuruldu.

4.3 inç ekran boyutuna sahip olan telefonun ön ve arkasında olmak üzere 2 adet ekranı bulunuyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl adını duyuran Rus Yota firması, çift ekranlı ilk akıllı telefon modeli YotaPhone’u satışa sunmaya hazırlanıyor. Ön ve arka bölümünde olmak üzere 4.3 inç boyutunda 2 farklı ekrana sahip olan YotaPhone’un Rusya ve Avrupa’da 2013’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

640×360 piksel çözünürlüğünde e-ink arka ekrana sahip olan YotaPhone’un arka ekranından e-kitap, bildirimler, fotoğraf ve videoları görüntüleyebiliyorsunuz. Arka ekranda dokunmatik özelliği bulunmamasına rağmen, kapasitif dokunmatik bölge özelliği sayesinde hareketle kontrol edebiliyorsunuz.

Reklam
Reklam

Telefonun teknik özelliklerine bakıldığındaysa standart bir orta sınıf telefon donanımıyla karşılaşıyoruz. YotaPhone’da çift çekirdekli 1.7GHz Krait işlemci, 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı bulunuyor. 13 mega piksel çözünürlüğünde ana kameraya sahip olan telefon, 1080p video kaydı yapabiliyor. LTE desteğine sahip olan YotaPhone 1.800 mAh batarya ve Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemini kullanıyor.

500 bin adet YotaPhone pazara sürülmek için hazır durumda bekliyor. Telefonun ilk etapta Rusya, Almanya, Fransa, Avusturya ve İspanya’da satışa sunulması bekleniyor. Ardından Ocak ayı içerisinde İngiltere, Yunanistan , Çek Cumhuriyeti ve Kıbrıs’da da telefon satışa sunulacak. Yota’nın ABD pazarına girme gibi planı bulunmazken, ağırlıklı olarak Avrupa pazarında rekabet etmesi planlanıyor. Siyah ve beyaz olmak üzer 2 farklı renkle satışa sunulacak olan YotaPhone 2014’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Yeni Oyunlar VGX 2013′te Görücüye Çıkacak