Çift taraflı kullanılabilen pratik bardak

Aynı anda iki farklı (katı-sıvı ya da sıvı-sıvı ) ürünün birlikte tüketilmesini sağlayan ürün piyasaya çıktı.

Projeyi geliştiren ve tasarımı yapan Rüstem Bahadır Demirkent, bunun hayatımıza pratik bir çözüm kazandıracağını söyledi. Kent makine tarafından yapılan açıklamada ürünün özellikleri şöyle belirtildi.
**Pratik bardak**
Aynı anda iki farklı (katı-sıvı ya da sıvı-sıvı ) ürünün birlikte tüketilmesini sağlayan bir üründür.
**Projenin Amacı**
Pratik bardak ile ; aynı anda iki ayrı sıvının tek bir bardaktan tüketilmesini veya bir tarafına sıvı ürün diğer tarafına katı ürün konularak hem sıvı ürünün hem katı ürünün birlikte kolaylıkla tüketilmesini amaçlanmaktadır.
**Projenin İçeriği**
Mevcut teknolojide kullanılmakta olan bardaklar tek sıvının konulabileceği özelliğe sahip olup çift taraflı kullanılabilen pratik bardakta bardağın birbirinden ayrı olarak tasarlanmış iki haznesi bulunmaktadır.Bu haznelere isteğe bağlı olarak iki farklı sıvı doldurulabileceği gibi bir haznesine sıvı diğer haznesine katı madde konularak iki farklı ürünün aynı anda tüketilmesi sağlanmaktadır.
Pratik bardak fikri ile tüketici aynı anda soğuk ya da sıcak içecek tüketirken beraberinde katı ürünü de tüketebilmiş olacaktır bu kullanım da tüketicinin coca cola, meşrubat, alkollü içecek, çay, kahve vb çok çeşitli soğuk sıcak sıvı tüketimini gerçekleştirirken yine aynı bardak ile patates cipsi , kuruyemiş , çerez ve fast food ürünlerinden çıkır tavuk, halka soğan , elma dilim patates , çıtır tavuk kanatları , pop corn ( patlamış mısır), meyve parçacıkları vb.katı ürünlerin tüketimini de kolaylıkla yapabilecektir.
**Projenin Avantajları**
Pratik bardak kullanımı tüketicilere kolaylık , zamandan tasarruf ve iki el kullanmak yerine tek el kullanılması ile rahatlık sağlayabileceği gibi pratik bardak ile ürünlerinin satışını yapacak olan firmalara maliyet açısından da avantaj getirmiş olacaktır. Satışını yapmış oldukları sıvı ve katı ürünleri ayrı ayrı bardak ve tabak ile sunmak yerine pratik bardak ile servis edebilecekler ve böylece kullanım ve saklama alanlarından tasarruf edip ürün başına birim maliyet avantajı kazanmış olacaklardır.
**Projenin Kullanım Alanları**
Pratik bardak kullan-at özelliğine sahip kağıt hammaddesi ile tasarlanmış olup Herşey dahil sistemde hizmet veren Oteller ve pansiyonlarda kullanabileceği gibi kamp alanları , havaalanları , uçaklar , yat limanları , yolcu gemileri , yolcu trenleri , ormanlık alanlar , sahil kenarları , sinemalar, fast foodlar, cafeler , restaurantlar , stadyumlar , dağ sporları yapılan yerler , üniversite yerleşkeleri , festival alanları ve benzeri alanlarda tüketicilere kullanım kolaylığı sağlayacaktır.