Çiftçi Borçlarının Ertelenmesi

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, herhangi bir afet nedeniyle zarara uğrayan gerçek ya da tüzel kişilerin bir yıl süreyle

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, herhangi bir afet nedeniyle zarara uğrayan gerçek ya da tüzel kişilerin bir yıl süreyle borçlarının ertelendiğini bildirdi.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun 31 Temmuz'da aldığı kararlar çerçevesinde bir yıl süre ile borçlarının ertelendiğini bildirdi.

Kararların, 28 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bal, şunları kaydetti:

"Herhangi bir afet nedeniyle zarar görmüş gerçek ya da tüzel kişilerin 1 yıl süreyle borçları ertelendi. Aralarında Kütahya'nın da olduğu 60 ili kapsayan bu kararla, devletimizin afetlerde zarar gören üreticilerin yanında olduğunu ve onları her zaman desteklediğini göstermektedir. Bu karar kapsamında, zarara uğrayan ve borçlarının ertelenmesini isteyen üreticilerimizin banka ya da bulunduğu yerdeki Tarım Kredi Kooperatifi'ne başvurmaları gerekmektedir."

Reklam
Reklam

Bal, daha detaylı bilgilerin kişinin borcu bulunduğu banka ya da tarım kredi kooperatiflerinden alabileceğini ifade etti.

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: