Çiftçi Çift, 25 Yılda Biriktirdikleri Para İle Okul Yaptıracak

Adana’da çiftçilikle uğraşan bir çift, 25 yıldır biriktirdikleri para ile 16 derslikli okul yaptıracak.69 yaşındaki...

Adana’da çiftçilikle uğraşan bir çift, 25 yıldır biriktirdikleri para ile 16 derslikli okul yaptıracak.

69 yaşındaki hayırsever Abdulhalim Gökçedağ ile eşi 63 yaşındaki Ülkü Gökçedağ, 25 yıl önce Hac'tan döndükten sonra para biriktirmeye karar verdi. Çiftçilikle uğraşan ve çocukları bulunmayan Gökçedağ çifti, biriktirdikleri para ile okul yaptırma kararı aldı. ‘Ülkü-Halim Gökçedağ İlkokulu’ ismini taşıyacak okul için Adana Valiliği’nde protokol töreni yapıldı.

Burada konuşan Abdulhalim Gökçedağ, Hacca gittiklerini ve geldikten sonra para biriktirmeye başladıklarını belirterek, “Eşimle birlikte Bağkur’dan emekliyim. Biz Hacdan geleli 25 sene oldu. Hacdan gelince çocuğumuz olmayınca para biriktirdik. Biz de okul yaptırmaya karar kıldık” dedi.

Reklam
Reklam

Ülkü Gökçedağ ise okul yaptıracak olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, 25 yıl biriktirilen para ile okul yaptırmanın çok soylu bir düşünce olduğunu ifade ederek, “Bu çok anlamlı ve özverili davranışlar, umuyoruz hali vakti yerinde olan bütün vatandaşlarımıza örnek olur. Hayır yapmak nasip, kısmet işi. Yani her zengin hayırsever olamaz. Dolayısıyla bazı hayırlar çok fazla mal varlığı olmayan, ama gönlü zengin olan, gönlü çok cömert olan insanlarda daha fazla oluyor. Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Ülkü hanım ve Abdülhalim Beyin katkısı ile 16 derslikli okulu Ceyhan’a kazandıracağız” diye konuştu.

Okulu, Adana’nın Ceyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi’ne yaptırmaya karar kılan hayırsever çift, 16 derslikli okul için toplamda 650 bin TL bağış yapacak. Adana İl Özel İdaresi’ne ait arsaya yaptırılacak okulun geri kalan masrafları ise genel bütçeden karşılanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: