Çiftçi kadınlar, Van'da yarıştı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, kadın çiftçilerin tarımsal alanda performanslarını değerlendirmek, sosyal alanda birbiri ile...

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, kadın çiftçilerin tarımsal alanda performanslarını değerlendirmek, sosyal alanda birbiri ile iletişim ve kaynaşmalarını sağlamak amacı ile düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasının bölge finali Van'da yapıldı.
Akdamar Otel’de yapılan yarışmaya, Van, Siirt, Batman, Mardin, Hakkâri, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak ve Şanlıurfa ilini temsil eden kadın çiftçiler katıldı.
Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, yaşanan küresel kuraklıklardan dolayı devletin tarıma daha çok önem verdiğini belirtti. Demirbaş, "Kadın çiftçilerimizin bilinçli olması çok önemli. Ellimizden geldiği kadar onları destekliyoruz. Kadınların her alanda görmek oldukça mutluluk verici bir durum. Cesaretlerinden dolayı tüm kadın çiftçilerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Konuşmanın ardından 15 sorunun yöneltildiği yarışmaya geçildi. Diyarbakır temsilcisi Semra Güngör, 15 sorunun tamamına doğru cevaplayarak birinci, Batman temsilcisi Deniz Bilen ikinci, Van temsilcisi Gülnaz Kural ise üçüncü oldu.
Yarışma sonunda birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye ise bin TL ödül verildi. Yarışmada birinci olan Diyarbakır'dan Semra Güngör, ileriki bir tarihte yapılacak olan Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz