Çiftçi, kendine özel tarifeyi sevdi

Türkiye'deki 3,4 milyon kayıtlı çiftçinin yarısından fazlası, GSM operatörlerinin kendine özel uyguladığı tarife ve hizmetleri kullanıyor.

Türkiye'deki önde gelen GSM şirketlerinin yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü çiftçiye özel tarife ve hizmetler, yaklaşık 1 milyon 800 binden fazla kayıtlı çiftçi tarafından tercih edilirken, operatörler bu ilgi karşısında, bünyelerinde özel istihdam bulunduruyor. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle 2009 yılında hayata geçirdikleri "Vodafone Çiftçi Kulübü" ile çiftçileri mobil teknolojiler sayesinde bilinçlendirmeyi ve bu yolla tarımsal ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Çiftçilerin yüzde 90'ının bu hizmetten oldukça memnun olduğunu ve sundukları iletişim çözümleri dışında ücretsiz servis ve avantajların abone bağlılığını çok yüksek seviyelere taşıdığını belirten Kitapçı, 800 binden fazla kayıtlı çiftçi aboneleri için ayrıca özel istihdam bulundurduklarını da söyledi.

Çiftçiler için istihdam ettirilenlerin üçüncü parti servis sağlayıcılardaki ile birlikte 60'a yakın olduğunun altını çizen Kitapçı, hizmetin gördüğü ilgiyi de "Özellikle kulübün başladığı ilk yıl çiftçimize ulaşmakta ve güvenlerini sağlamakta zorlanmıştık. İlk yıl sonunda 100 bin çiftçi abonemiz varken, çiftçimize sağladığımız servislerin fayda yaratması ve kalitesi nedeniyle 3,5 yıl sonunda şu anda 800 binli rakamlara ulaşmış durumdayız" cümleleriyle özetledi.

Hasatta ödemek çiftçiye cazip geldi
Kitapçı, kulüp bünyesinde verdikleri hizmetlere ilişkin bilgiler vererek, çiftçilerin dönemsel geliri nedeniyle sunulan 200 liraya bir yıl boyunca her yöne 5 bin dakika konuşma yapılabilen "Hasatta Öde Tüm Yıl Konuş Paketi"nin çiftçiler tarafından oldukça ilgi gördüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki dönemde çiftçilerin sorularını sorabileceği bir servis de geliştirmeyi düşündüklerini belirten Kitapçı, 966 ilçenin detaylı hava durumunun çiftçiye iletildiği pakette, çiftçiye özel cihaz kampanyaları, 65 tarım ürününü kapsayan hal fiyatlarının, hastalık uyarılarının, ilaçlama ipuçlarının, devlet teşvikleri, ücretsiz fuar davetiyeleri ve güncel tarım haberleri gibi sektör bilgilerinin çiftçiye ücretsiz şekilde iletildiği 2434 Çiftçi Haber Paketi, çiftçilere tek bir kısa mesaj ile ücretsiz olarak ilanlarını tüm Türkiye'ye ulaştırabilme olanağı sunulan 2434 Çiftçi İlan Servisi gibi hizmetlerin bulunduğunu söyledi.

Görme engelli üreticiden budama DVD'si isteği
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül de Türkiye'de 3,4 milyon kişinin çiftçilikle uğraştığını belirterek, "Bu çiftçilerimizin yaklaşık 2,9 milyonu cep telefonu kullanıyor ve hızla büyüyen mobil teknolojinin sunduğu faydalara ve kolaylıklara herkes gibi çiftçilerimiz de yoğun olarak ilgi gösteriyor. 3 yılı aşkın bir süredir müşterilerimizi Turkcell Çiftçi Paketi ile buluşturuyoruz. 1 milyon abonesi olan paketimiz, hayvancılık ve zirai alanda faaliyet gösteren, iş yapan kesimin de teknolojik yeniliklere ne kadar açık ve ihtiyacı olduğunu gösteriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Turkcell bünyesinde de çiftçilere özel istihdam bulunduğunu dile getiren Sevilengül, "Turkcell Çiftçi Paketi" ile mobil teknolojiyi çiftçilerin hizmetine sunarak hayatlarını kolaylaştırmayı ve işlerini daha kolay yapmalarına destek olmayı hedeflediklerini söyledi.

Sevilengül, Turkcell Çiftçi Paketi'nin yanı sıra tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan müşteriler için Akıllı Tarım hizmetlerinin bulunduğunu, Turkcell Tarım Doktoru Servisi ile çiftçilerin tarlalarına ve ürünlerine özel yetiştiricilik programlarını alabildiğini, 8099 Tarımsal Destek Hattı sayesinde de sorularına yanıt bulabildiklerini dile getirdi.

Sevilengül, "Geçtiğimiz dönemde 8099'u arayan görme engelli olan bir fındık üreticimiz, eşine izlettirip uygulamayı öğrenebilmek amacıyla budamayla ilgili bir DVD talebinde bulunmuştu. Biz de tedarik ederek kendisiyle paylaşmıştık" dedi.