Çiftçi S.o.s Veriyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, “Türkiye’nin her...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi çiftçimiz Tokat’ımızda da S.O.S veriyor” dedi.

Tokat’ta bir dizi temasta bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Doğru, Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Dökülen, çiftçinin perişan olduğunu, sattığı ürünün para etmediğini kaydetti. Tokat’ın sebzede ağırlığı olan bir il olduğunu fakat biber, fasulye, patlıcanın tarlada kilogram fiyatının 25 kuruş olduğunu belirten Başkan Dökülen, “Çoğu çiftçimiz tarlasını sürüp mısır ekiyor. Hububatta kalite düşük. Bir dönem don vurduğu için saman ihtiyacımız fazla. Büyükbaş hayvan besleyenlere üzüntülü bir haber vermem gerekiyor. Samanın kilosu 60 ila 65 kuruş arasında seyrediyor. Büyükbaş hayvan besleyen çiftçilerimize Allah yardım etsin diyorum. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Geçen sene Tokat’tan giden çiftçiler hayvan yüklü araçlarının yüzde 70’ini köprüden geçiremedi. Bu sene Kurban Bayramında aynı hataya düşülürse Tokat çiftçisini batırırlar. Ne alınan krediler ödenir nede çiftçi ayakta kalır” dedi.

Reklam
Reklam

MHP’li Doğru ise Anadolu’da önemli konulardan biri terör birinin de geçim problemi olan yoksulluğun çığ gibi büyümesi olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Tokat’ta da çiftçinin S.O.S verdiğini ifade eden Doğru, “Acil müdahale edilmesi gereken durumlarla karşı karşıyayız. Ürünlerin fiyatları çiftçinin tarladan toplama masraflarını bile karşılayamayacak derecede düşük. Tokatta çiftçi bitiyor, bu çok acı bir hadisedir. Önümüzdeki eylül ayı çiftçilerimizin kullanmış oldukları kredilerin geri ödeme zamanıdır. Korkarım ki tarım kredi kooperatiflerinin hepsinde büyük sıkıntılar yaşayacağız. Ben buradan tarım bakanına seslenmek istiyorum. Gelin çiftçimizi bankaların ellerine bırakmayalım. 57. hükümet zamanında özellikle fındık, pamuk ve diğer ürünlerle ilgili ihracat sağlanarak o insanlar kurtarılmıştı. Bu senede durum aynıdır. Korkuyorum önümüzdeki senelerde tarlasında ekim yapacak çiftçi bulamayacağız. Hükümetin acil olarak bu duruma bir çözüm sunması gerekmekte” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: