Çiftçiler Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor

Kumluca Belediyesi'nce hazırlanan "Akdeniz'in Kalbinde Yaş Meyve ve Sebze Pazarlama Projesi" kapsamında bölgedeki çiftçiler, üretim ve pazarlama alanında bilinçlendiriliyor.

Kumluca Belediyesi'nce hazırlanan "Akdeniz'in Kalbinde Yaş Meyve ve Sebze Pazarlama Projesi" kapsamında bölgedeki çiftçiler, üretim ve pazarlama alanında bilinçlendiriliyor.

Kumluca Belediyesi'nce yürütülen ve Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Kumluca Meslek Yüksekokulu, iştirakçı olarak yer aldığı "Akdeniz'in Kalbinde Yaş Meyve ve Sebze Pazarlama Projesi" için Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda konferans düzenlendi.

Kumluca Belediyesi Proje Koordinatörü Süleyman Fethi Örgel, konferansta yaptığı konuşmada, tarım alanında çiftçilerin Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamaları amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi. 15 aydır üzerinde çalıştıkları proje kapsamında çiftçilere üretim ve pazarlama alanında eğitim verdiklerini dile getiren Örgel, uygulamalı olarak da eğitimlere devam edileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Proje maliyetinin 83 avro olduğunu belirten Örgel, bunun yüzde 90'ını Avrupa Birliği desteklerinden, yüzde 10'unun da Kumluca Belediyesi'nden karşılandığını bildirdi.

Projenin ortakları arasında Bulgaristan Sivil Toplumun Sürdürülebilir Kalkınması Derneği'nin de bulunduğunu ifade eden Örgel, Bulgaristan'ın bu alandaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini kaydetti.

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin de projenin çiftçilerin AB'ye en iyi şekilde hazırlanması için yapılan eğitim çalışması olduğunu söyledi. Projede sivil toplum kuruluşlara da yer verildiğini bildirdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: