Çiftçiler Günü Keşan’da Da Kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, tüm yurtta olduğu gibi, Edirne’nin Keşan ilçesinde de Keşan...

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, tüm yurtta olduğu gibi, Edirne’nin Keşan ilçesinde de Keşan Ziraat Odası yönetimince düzenlenen programla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan programa, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ile Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı çiftçiler katıldı. Buradaki program, Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

“GÜNÜMÜZ ÇİFTÇİSİ ARTIK ÇOK İYİ BİR BİLGİSAYAR KULLANICISI OLMAK ZORUNDADIR”

Reklam
Reklam

Program, Keşan Ziraat Odası Başkanlığı hizmet binasında devam etti. Çok sayıda çiftçinin katıldı programda, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, açıklama yaptı. Şen, 14 Mayıs 1946 tarihinde, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de üyesi olduğu bu kuruluşun, kısaca İFAB olarak bilindiğini söyledi.

İTHAL ÜRÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Programda konuşan Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, çiftçilerin, tarım uygulamalarında geleneksel uygulamalardan vazgeçmek için eğitimler ile yenilikleri görmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi; “Çiftçilik mesleğinin sorunlarından bir kaçı da, üretim sırasında maliyetlerin yüksek olması nedeniyle ürün fiyatlarının tatmin edici olmaması ve yurdumuzda üretimi yapılan ürünlerin yurtdışından ithal edilmesi çiftçilerimizin moralini bozmaktadır. Ayrıca çiftçilerimiz hala tarım sigortasına alışamamıştır. Çiftçilerimiz ürünlerini garanti altına almalı, ürün kaybı yaşanmaması için tarım arazisini sigortalatmayı zorunluluk olarak görmelidir. Çiftçilerimiz tarımsal danışman desteği alarak aslında yüklerinin büyük bölümünden kurtulmuş olacaklar. Devlet tarafından desteklenen danışmanlık konusu çok önem taşımaktadır. Hükümetin çiftçilerimiz için yapabileceği en anlamlı şey destekleri arttırarak, destek ödemelerin kısa zamanda ödenmesini sağlamak olacaktır.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmanın ardından, katılımcılara ikramda bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: