Çiftçiler, "Nodüler Ekzantemi" Hastalığı Konusunda Bilinçlendirilecek

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "çok bulaşıcı" olarak nitelendirilen Nodüler Ekzantemi hastalığıyla mücadele amacıyla çiftçileri bilinçlendirecek.

OSMANİYE - Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "çok bulaşıcı" olarak nitelendirilen Nodüler Ekzantemi hastalığıyla mücadele amacıyla çiftçileri bilinçlendirecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Osmaniye'de geçtiğimiz yıllarda görülen ve "çok bulaşıcı" olarak nitelendirilen Nodüler Ekzantemi hastalığıyla mücadele amacıyla çalışma başlatıldığını duyurdu. Uzmanlarca yürütülen çalışma kapsamında, İl Özel İdaresi kanalıyla temin edilen 30 bin doz aşının sığırlar üzerinde uygulanacağı, ayrıca sinekler aracılığıyla bulaşan hastalığın yayılmasının önüne geçmek için çiftçilere eğitim verileceği bildirildi. Büyükbaş hayvan besiciliği yapan çiftçilerin eğitim seminerlerine katılması, hayvan barınaklarının temiz tutulması ve hastalığın belirtileri görüldüğünde zaman kaybetmeden yetkililere bilgi verilmesi istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: