Çiftçilerden Botaş’a Tepki

İslahiyeli üzüm üreticileri, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’ni (BOTAŞ) davullu zurnalı protesto etti.Gaziantep’in...

İslahiyeli üzüm üreticileri, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’ni (BOTAŞ) davullu zurnalı protesto etti.

Gaziantep’in İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesindeki yaklaşık 50 üzüm üreticisi, üzüm bağları arasından doğalgaz boru hattı döşemek isteyen Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin belirlediği fiyatı az bularak, eylem yaptı. Yolu kapatan eylemciler, basın açıklaması düzenledi.

Doğalgaz boru hattı döşemek isteyen BOTAŞ ile üzüm üreticileri 2009 yılında mahkemelik olmuş, mahkeme sonucunda çiftçilere 72 lira bedel hakkı verilmişti. Belirlenen miktarı az bulan üzüm üreticileri, BOTAŞ’ı protesto etme kararı aldı.

Reklam
Reklam

Protesto gösterisi yapan üzüm üreticileri başlattıkları imza kampanyası sonucu topladıkları yaklaşık 400 imzalı dilekçeyi Başbakanlık BİMER'e gönderdiklerini, Pazartesi günü ise aynı imzalı dilekçeyi Enerji Bakanlığı’na göndereceklerini belirtti.

Üzüm üreticileri adına konuyla ilgili basın açıklamasını Çetin Özdemir yaptı. Özdemir, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Beldemiz 8 bin nüfusa sahip. Geçimini üzüm bağcılığı ile sağlayan bir bölgedir. 2009 yılında BOTAŞ; zeytin, kiraz ve üzüm bağlarımızın içinden boru hattı geçirmiş, ağaçlarımız sökülmüş ve ciddi gelir kaybına neden olmuştur. Düzmece bilgiler ile komik bedel tespiti yapılmış, yıllık 50 ile 70 kilogram üzüm veren ağaçlarımız 72 lira bedel verilerek hakkımız oldubittiye getirilmek istenmiştir. 1 kök üzüm ağacının yetişme süresi yaklaşık 7 yıldır. Bu ücret 1 yılı bile karşılamamaktadır. Kaldı ki BOTAŞ çevre bölgelere daha düşük kaliteli toprak ve hazine malı olmasına rağmen 150 ile 200 lira ödeme yaptı. İlgili makamların konuyu değerlendirip mağduriyetimizin giderilmesini enerji bakanlığı nezdinde devletimizden talep etmekteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından çiftçiler olaysız biçimde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: