Çiftçilerden Vali Musa Çolak’a teşekkür ziyareti

Siirt Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Mahmut Öz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Musa...

Siirt Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Mahmut Öz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Musa Çolak’a çiftçilere vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Musa Çolak, Siirt’te tarımın gelişmesi için Valilik olarak çeşitli projeler uyguladıklarını belirtti. Siirt’in etrafını çevreleyen bağ ve bahçelerin önemine değinen Vali Çolak, "Bölgemizde işsizliğin, yoksulluğun, fakirliğin ortadan kaldırılmasına yönelik; köylerden kentlere göçü durduracak, çiftçimizin, köylümüzün yaşam standardını yükseltecek, gelir ve refah düzeyini artıracak, istihdam sağlayacak projelere çok büyük önem veriyoruz. Bu anlamda ilimizin ekonomik geleceği açısından mihenk taşı olan fıstık ağacı sayısını artırmak amacıyla üreticilerimize milyonlarca fıstık fidanı, kilometrelerce tel örgü ve yüzbinlerce demir dikmeyi bedava dağıtıyoruz. Buradaki amacımız fıstık üretimini artırarak, ilimizde tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesidir. Bu aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağlayacaktır. Bu açıdan Çiftçi Mallarını Koruma Derneğinin çalışmalarını da çok yakından takip ediyorum. Geçmişte yaşadıkları sosyal ve ekonomik sorunlarının hepsini çözdük. Dolayısıyla Siirt için çok önemli olan bağ ve bahçelerin korunması konusunda da onlardan fedakarlık istiyorum." dedi.
Tarıma verdiği desteklerden dolayı Vali Musa Çolak’a teşekkür eden Siirt Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Mahmut Öz ise, "Bize sahip çıkan ve yeniden örgütlenmemizi sağlayan Sayın Valimize çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Derneğimizin birikmiş borçlarının ödenmesinde büyük katkı sağladı. Bağların yollarına el attı. Tarım İl Müdürlüğüne ait taş toplama makinesini bizlere tahsis etti. Kısacası Siirt için büyük önem taşıyan tarım konusunu öncelikli gündemi haline getiren Sayın Valimize minnettarız." diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Siirt Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Mahmut Öz, Vali Musa Çolak’a bir plaket sundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz