Çiftçilere Budama Eğitimi

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde ziraat mühendisleri tarafından Tar-Gel Projesi kapsamında çiftçilere yönelik budama eğitimi verildi.Nadır Köyü’nde...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde ziraat mühendisleri tarafından Tar-Gel Projesi kapsamında çiftçilere yönelik budama eğitimi verildi.

Nadır Köyü’nde verilen eğitimlerde, elma üreticilerine değişik yaşlardaki elma ağaçlarında uygulanacak budama teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Üreticilerin daha önce uyguladıkları budama yöntemlerindeki hatalar tespit edilerek, yanlış uygulamaların neler olduğu ve nelere sebebiyet verebileceği konusunda bilgi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Öner, çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, modern tarım yöntemlerinin kullanımının yaygınlaşması için eğitim çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirtti. Ağaçların neden budanması gerektiğini anlatan Öner, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Ağaçlar, en kısa zamanda mahsule yatırmak ve uzun zaman mahsul çağında tutmak, sağlam ve dengeli bir taç elde etmek ve uzun süre bu şekli muhafaza etmek için budanır. Yine taç kısmına ışık ve havanın girmesini kolaylaştırmak, sürgün verme ve meyve verme fonksiyonlarında denge sağlamak, odun kısımlarının çoğalmasını önlemek amacıyla da bu işlem yapılır. Ayrıca yıllar itibariyle meyve verimindeki farkın azaltılması ve daha muntazam ürün elde edilmesi ile mahsul miktarının artırılması ve kalitenin iyileştirilmesi için budama uygulanır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz