Çiftçilere Destekleme Uyarısı

Mersin merkez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yenişehir İlçe Müdürü Abdülkerim Çiçek, destekleme başvurularının her yıl...

Mersin merkez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yenişehir İlçe Müdürü Abdülkerim Çiçek, destekleme başvurularının her yıl güncellenmesi gerektiğini belirterek, desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçileri, 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları konusunda uyardı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Çiçek, mazot, gübre, toprak analizi ve alternatif ürün desteklemelerinin her yıl ödendiğini, bu desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin de her yıl destekleme başvuru yapmalarının zorunlu olduğunu anımsattı. Başvuru yapmayan çiftçilerin o yıl için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın vermiş olduğu herhangi bir destekten yararlanamayacakları uyarısında bulunan Çiçek, “Bu nedenle 2012 yılı üretim sezonu desteklemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları ve kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir. 2012 yılı için mazot için dekar başı 4 TL, gübre için 5 TL, toprak analizi için 2,5 TL olmak üzere toplamda 11,50 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. 2012 yılı için başvurularını yapmayan çiftçilerimiz mazot, gübre, toprak analizi ve alternatif ürün destekleme unsurlarından yararlanamayacaklardır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz